Getty Images

Američki fudbal

13.02.2019 | 15.27 > 15:33

Na proleće Sportklub CEFL Kup

Sportklub Centralnoevropska liga američkog fudbala (SK CEFL) priredila je i svoje drugo takmičenje u 2019. Nakon ugovorenog Šampionata, u novoj sezoni nastaviće se i Kup turnir.

SBB vukovi, američki fudbal

SAAF, Dragan Zabunjević

SBB vukovi, američki fudbal

Od velikog broja kandidata, menadžment organizacije se opredelio za osam timova iz šest zemalja. Svi učesnici su ostvarili visok plasman u svojim nacionalnim ligama, što obećava veoma jaku konkurenciju.

Srpski vicešampion, Beograd SBB Vukovi su najpoznatije ime, jer nisu propustili nijednu sezonu od starta lige. Oni su šestostruki osvajači SK CEFL Šampionata, što ih čini najtrofejnijim timom u istoriji lige. Odmah za njima slede još neka poznata imena ljubiteljima SK CEFL. Moskva Patriotsi, vicešampioni Rusije, koji su se prethodne sezone nadmetali u Šampionatu, ovog puta će se oprobati u Kupu, tu su Budimpešta Kaubels koji su već dugogodišnji učesnici SK CEFL takmičenja. Njihovi sugrađani, državni šampioni Mađarske, Budimpešta Vulvs, su još jedno zvučno ime koje se vraća u staro jato nakon nekoliko godina pauze.

Pored ovih dobro poznatih imena, drugu polovinu takmičenja će činiti novi timovi. Italijanski vicešampioni, Bolcano Džajantsi su prvi među njima, a tu su i Moskva Spartansi, koji će nastupiti kao aktuelni državni prvaci Rusije. Novi tim na mapi SK CEFL su i Istanbul ITU Hornetsi, kojima će ovo biti prvo međunarodno takmičenje, a poziv na veliku scenu zavredili su i vicešampioni Rumunije, Bukurešt Rebelsi.

Takmičenje će se igrati po kup sistemu, u tri kola, počevši od četvrtfinala. Timovi su podeljeni u parove i igraće po jednu međusobnu utakmicu na ispadanje. Pobednici prve runde nastavljaju takmičenje u polufinalu, a parove će odrediti liga po unapred postavljenim kriterijumima. Datum odigravanja četvrtfinalnih utamica je vikend 13. i 14. aprila. Parovi su:

Bukurešt Rebels – Beograd SBB Vukovi
Bolcano Džajants – Budimpešta Vulvs
Budimpešta Kaubels – Moskva Spartans
Istanbul ITU Hornets – Moskva Patriots

Utakmice polufinala će se igrati za vikend 27. i 28. aprila ili, alternativno 11. i 12. maja. Finalni meč je zakazan za 8. ili 9. jun, a domaćin će biti izabran naknadno.

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Jackie

Hoće li ove godine biti prenosa na kanalima SK ili će takmičenja opet samo nositi ime televizije?

Odgovori 6 0

qatar

Po kom kljucu su odredjeni domacini cetvrtfinala i polufinala?

Odgovori 0 0

Tot

Kragujevac Veprovi?

Odgovori 3 4

* Sva polja su obavezna

Loading...