Getty Image/Adam Nurkiewicz

Atletika

25.08.2017 | 10.06 > 10:08

Univerzijada: Đurović na koti 10, moglo je i bolje

Ugled Crne Gore na Univerzijadi Tajpeju na kojoj učestvuje više od sedam hiljada sportista iz 140 dražava, brani šest takmičara: Balša Sinanović, Ivana Šunjević, Lazar Daković i Jovana Nikić (džudo), odnosno Tomaš Đurović i Marija Vuković (atletika).

Privatna arhiva

Džudisti su zaustavljeni na startu takmičenja, ali glavni aduti Crne Gore bili su atletičari Tomaš Đurović i Marija Vuković. Prvi je na borilište izašao Tomaš Đurović u bacanju kugle. Uspeo je da izbori plasman u finale, a u jakoj konkurenciji do primarnog cilja je stigao sa 19,20 metara. Đurović je imao sedmi rezultat u kvalifikacijama.

Međutim, u finalu, posle tri serije ostao je na 10. mestu. Đurović je u trećoj seriji uspeo da baci kuglu do 19,30, ali je prestupio inače bi se našao među momcima koji su se borili sa medalju, ili ti velikom finalu u kome učestvuje osam takmičara. Inače, Tomaš Đurović je državni rekorder u bacanju kugle sa 19,74.

„Ostao je žal zbog te treće serije jer bi Tomaš u tom slučaju imao priliku da se bori možda i za medalju, ali ako se uzme u obzir da je dva meseca kuburio sa povredom šake, možemo i te kako da budemo zadovoljni ostvarenim na Univerzijadi“, rekao je Veljko Čegar, trener Tomaša Đurovića, za agenciju MINA.

Glavni adut Crne Gore na Univerzijadi je Marija Vuković od koje se očekuje plasman u finale i borba za medalju.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Đurović za SK: Ponosan i srećan idem u Berlin

Đurović za SK: Ponosan i srećan idem u Berlin

Đurović za SK: Ponosan i srećan idem u Berlin

Tomaš Đurović je nedavno u razgovoru za Sport Klub, otkrio da je počeo da radi sa hrvatskim trenerom Ivicom Jakeljićem. Javio se sa priprema u Dohi i rekao da je povreda prošlost, da i dalje sanja Olimpijske igre iako je norma 20,50, ali da je primarni cilj norma za Evropsko prvenstvu u Berlinu.

Đurović za SK: Samo mi je Berlin u mislima

Đurović za SK: Samo mi je Berlin u mislima

Đurović za SK: Samo mi je Berlin u mislima

Crnogorski atletičar Tomaš Đurović otkrio je da je poleo da radi sa hrvatskim trenerom Ivicom Jakeljićem kako bi što pre ostvario normu za Evropsko prvenstvo.

Tomaš Đurović za SK: Daću sve od sebe za Tokio

Tomaš Đurović za SK: Daću sve od sebe za Tokio

Tomaš Đurović za SK: Daću sve od sebe za Tokio

Na nedavnoj održanoj Univerzijadi u Tajpeju ugled Crne Gore je branilo šestoko takmičara. Džudisti Balša Simonović, Ivanja Šunjević, Lazar Daković i Jovana Nikić su bili daleko od osvajanja medalja, glavne uzdanice atletičari Tomaš Đurović i Marija Vuković su ostvarili primarni cilj, ali ne i san.
Loading...