Dan Mullan/Getty Images

Atletika

09.06.2019 | 14.45 > 14:46

Crna Gora sačuvala dva mesta za POI

Paraolimpijci iz Crne Gore, vraćaju se zadovoljni sa atletskog mitinga u italijanskom Grosetu, jer su za sada uspeli da sačuvaju dva slota, odnosna dva mesta na Paraolimpijskim igrama u Japanu.

POKCG

Poslednjeg takmičarskog dana na Grand pri mitingu u Grosetu, Maja Rajković je u bacanju kugle iz stolice spojenih kategorija F54-57 hicem u prvoj seriji od 4,60 metra ispunila još jedan minimalni kvalifikacioni standard za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Mirnes Ramovic sa 26,84 metara i Nikola Nikolić sa 26,51 metara su bili ispod mogućnosti u bacanju diska kategorije osoba sa smetnjama vida F11-13 zauzevši sedmo, odnosno osmo mesto. Danilo Gojkovic je koplje u kategoriji F34 bacio, za njega , skromnih 17,83 metara.

Ispunili smo smo zacrtano na veoma jakom mitingu u Grosetu.Troje naših atletičara je uspešno proslo obavezne klasifikacione preglede. Rezultatski sam posebno zadovoljan sjajnim izdanjem Maje Rajković u bacanju koplja kao i dobrim nastupom Miloša Spaića u bacanju kugle. Na prethodnim sankcionisanim mitinzima u Splitu i Grosetu pet naših atletičara je arhiviralo osam minimalnih kvalifikacionih normi za Tokio, što nam garantuje da ćemo na Paraolimpijskim igrama u atletici imati minimum jednog predstavnika u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji.” rekao je Veljko Čegar trener atletičara iz Crne Gore.

Atletičari su svoj deo posla odradili na izuzetno visokom nivou. Sada se samo čeka da iz Paraolimpijskog komiteta stigne i zvanična potvrda, odnosno da stignu dve pozivnice za Paraolimpijske igre u Japanu. Treba naglasiti da se pored atletičara, jako blizu cilja, a to je plasman na Igre u Tokiju, nalaze plivač Ilija Tadić i stonoteniser Filip Radović.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Tomić i Čegar: Idemo u Berlin po medalje

Tomić i Čegar: Idemo u Berlin po medalje

Tomić i Čegar: Idemo u Berlin po medalje

Berlin će od 20. do 26. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva u atletici za paraolimpijce na kojem će Crnu Goru predstavljati šest sportista u deset disciplina.

Čegar za SK: Idemo u Berlin po medalje

Čegar za SK: Idemo u Berlin po medalje

Čegar za SK: Idemo u Berlin po medalje

Na Paraolimpijskim igrama u Brazilu ugled Crne Gore branili su plivač Ilija Tadić i atletičarka Marijana Goranović. Odmah posle Rija napravljen je plan i program sa ciljem da Crna Gora kvantitativno i kvalitativno bude brojnija i jača u Japanu. Za sada je na dobrom putu.

POKCG: Pripreme za Berlin, ciljevi su finala i medalje

POKCG: Pripreme za Berlin, ciljevi su finala i medalje

POKCG: Pripreme za Berlin, ciljevi su finala i medalje

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za novu sezonu u kojoj će joj najznačajnije tamičenje biti Evropsko prvenstvo u Berlinu. Šampionat je na programu od 20. do 26. avgusta.
Loading...