Johannes EISELE-Pool/Getty Images

Atletika

13.07.2019 | 23.42

Bibić bronzani na EP za mlađe seniore

Elzan Bibić, 20-godišnji reprezentativac Srbije, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) u švedskom Jevleu.

Elzan Bibić

Getty images/Joosep Martinson

Posle izuzetno zanimljive taktičke trke na 1,500 metara, 197 santimetara visoki momak sa Peštera, uspeo je da dođe do treće pozicije.

Nisam zadovoljan bronzom, mislim da sam zaslužio i da sam bio spreman za zlato. Trka je na početku bila dosta spora, dva kruga pred kraj sam ubrzao i promenio ritam, koji me je i doveo do odličja”, rekao je Bibić, koji je u finalu trčao i sa dve godine starijim konkurentima.

Tek u poslednjih 100 metara nadmašili su ga zlatni Španac Ignasio Fontes i za samo jednu stotinku srebrni Britanac Pirs Kouplend.

Bibićevih 3:50,89 minuta, su jedan od njegovih lošijih rezultata u disciplini, u kojoj ima sjajnih 3:37,79.

Samo sat i po nakon trke na 1,500 metara, Bibić je izašao na start finala na 5,000 metara, ali je već vidno umoran morao da se zadovolji osmom pozicijom sa rezultatom 14 minuta, 26 sekundi i 40 stotinki (ove sezone već trčao 13:34,99).

Bibićeva medalja osvojena u subotu je i prva za Srbiju na šampionatima Evrope za mlađe seniore posle 2015. godine, kada je u Talinu zlato osvojila Amela Terzić, još jedna pulenka legendarnog stručnjaka Rifata Ziljkića.

U nedelju, poslednjeg dana Šampionata, Srbija će u finalima imati još troje predstavnika. Dve devojke u skoku udalj i jednog mladog asa u skoku uvis.

Milica Gardašević, za koju mnogi smatraju da bi mogla da krene stopama Ivane Španović, bila je petoplasirana u kvalifikacijama sa 6,25 metara. U finalu, koje počinje u nedelju od 16,45 časova, nastupiće i Sara Lukić, koja se sa 6,06 kao 12-plasirana uvrstila u borbe za medalje.

Finale (nedelja u 17,45) čeka i Jasmina Halilija u skoku uvis. Pregrmeo je kvalifikacije sjajnim skokom na 2.16, iz prvog pokušaja.

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Komsija

Svaka cast majstore!!! Takodje svaka cast i za 8. mesto na 5.000 metara, samo sat i po posle trke na 1.500 metara! Bravo majstore!

Odgovori 0 0

Dino

Bravo majstore !!!!

Odgovori 1 0

* Sva polja su obavezna

Elzan Bibić u Hengelu na tri i po sekunde do Korice

Elzan Bibić u Hengelu na tri i po sekunde do Korice

Elzan Bibić u Hengelu na tri i po sekunde do Korice

Elzan Bibić, 19-godišnji reprezentativac Srbije, osvojio je 10. mesto u trci na 5,000 metara na čuvenom mitingu u holandskom Hengelu, uz najbolji rezultat u karijeri, koji sada iznosi 13 minuta, 34 sekunde i 99 stotinki.
Loading...