Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Atletika

20.09.2019 | 12.31

Kuglaši u centru pažnje regiona u Dohi

Svetska atletska federacija (IAAF), objavila je preliminarne liste za Svetsko prvenstvo u Dohi, koje će se održati od 27. septembra do 6. oktobra.

Asmir Kolasinac

Getty Images/Alexander Hassenstein

Kada je u pitanju atletika u regionu, utisak je da će najvažniji događaj za sve biti bacanje kugle u muškoj konkurenciji, pošto će u kvalifikacijama, koje su na programu 3. oktobra (četvrtak) od 18,20 časova po našem vremenu, učestvovati petorica „kolosa” iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Reč je o Asmiru Kolašincu, Arminu Sinančeviću (Srbija), Filipu Mihaljeviću (Hrvatska), Mesudu Pezeru i Kemalu Mešiću (BiH). U Konkurenciji čak 36 takmičara, neće im biti nimalo lako da prebace kvalifikacionu normu, ili bez iste uđu u najboljih 12.

Posle odustajanja Ivane Španović od nastupa u Dohi, srpska atletika imaće još samo jednog predstavnika. Reč je o iskusnoj Dragani Tomašević, u bacanju diska.

Snažni Mihaljević je jedini predstavnik Hrvatske u muškoj konkurenciji, ali će zato Hrvati imati puno sjajnih takmičarki u Dohi. Predvodiće ih Sandra Perković, koja je iz takmičenja u takmičenje dizala formu, a velika tajna je nastup Sare Kolak u bacanju koplja. Ana Šimić će skakati uvis, Ivana Renić hodati na 50 kilometara, a Bojana Bjeljac, Matea Parlov Koštro i Nikolina Šustić trčati maraton.

Bosna i Hercegovina uz pomenuti tandem kuglaša imati i opasnog Amela Tuku, u trci na 800 metara.

Slovenija će na Svetsko prvenstvo poslati sedmočlanu ekipu, ali samo žensku, pošto Luka Janežić nije ispunio kvalifikacionu normu u trci na 400 metara. Kapiten tima je kopljašica Martina Ratej, a tu su još bacačica kladiva Barbara Špiler, skakačica s motkom Tina Šutej, sprinterka Maja Mihalinec, srednjeprugašica Maruša Mišmaš, ali i Anita Horvat, koja će trčati 400 metara.

Makedoniju će predstavljati Jovan Stojoski u trci na 400 metara.

Danijel Furtula će bacati disk u dresu Crne Gore, za koju će uvis skakati i Marija Vuković.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Zvezdini momci i dame ostali u B grupi KEŠ

Zvezdini momci i dame ostali u B grupi KEŠ

Zvezdini momci i dame ostali u B grupi KEŠ

Atletičari Crvene zvezde osvojili su peto, a atletičarke četvrto mesto na Kupu šampiona za seniore u okviru B grupe u Tampereu (Finska), što im nije donelo željeni plasmani u viši (elitni) rang takmičenja.
Loading...