SK

Atletika

01.06.2020 | 18.11

Mijambo pod nadzorom Karla Luisa i Liroja Barela

Svetska prvakinja u skoku udalj, Malaika Mijambo, otkrila je da planira selidbu u Ameriku, gde bi trenirala pod nadzorom legendi svetske atletike, Karla Luisa i Liroja Barela.

Malaika Mihambo

Getty Images/Alexander Hassenstein

Nemica, koja je u februaru napunila 26 godina, planira da se preseli u Hjuston, čim to dozvole ograničenja zbog pandemije koronavirusa.

Prošle godine, Mijambo je osvojila planetarnu titulu na Šampionatu u Dohi, kada je skočila lični rekord 7,30 metara.

Evropska šampionka iz 2018. godine, proglašena je na kraju 2019. i za najbolju sportistkinju Nemačke. Tada je u intervjuu za Bild, Malaika najavila i napad na državni rekord, koji je u vlasništvu velike Hajke Dreksler, još iz davne 1988. godine (7,48 metara).

Željim dalji razvoj i u sportskom i u životnom smislu”, rekla je Mijambova. „Osećam da je stigao pravi trenutak u karijeri za tako veliki korak i odlazak u Ameriku. Karl Luis će biti zadužen za skokove, a Liroj Barel za sprint... Znamo šta su njih dvojica uradili u istoriji atletike i nema sumnje da sam izabrala najbolje. Verujem da ću naučiti mnogo”, dodala je Nemica.

Karl Luis danas ima 58, a Liroj Barel 53 godine i zajedno će u Teksasu brinuti o karijeri Malaike Mijambo.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Coa

Ima potencijala da bude podjednako dobra i u skoku u dalj i na 100m, kao Karl Luis.

Odgovori 0 0

* Sva polja su obavezna

DL: Pljuštali rekordi u Londonu

DL: Pljuštali rekordi u Londonu

DL: Pljuštali rekordi u Londonu

Drugi dan mitinga Dijamantske lige u Londonu doneo je još nekoliko sjajnih rezultata. U centru pažnje bila je ženska trka na 5.000 metara u kojoj je Kenijka Helen Obiri rezultatom 14:20.36 minuta postavila rekord mitinga, a Holanđanka Sifan Hasan sa 14:22.12 stigla do novog evropskog.
Loading...