Dan Istitene/Getty Images

Automoto

22.07.2019 | 17.48 > 17:51

Rikarda zbog transfera u Reno tuži menadžer

Vozač Renoa Danijel Rikardo potencijalno će morati da plati više od deset miliona funti zbog tužbe koju je protiv njega podneo bivši menadžer Glen Bivis.

Daniel Ricciardo

Dan Istitene/Getty Images

Bivis je u svojoj tužbi pred Visokim sudom u Londonu naveo da mu Rikardo nije platio proviziju koja mu je sledovala od ugovora koji je potpisao sa Renoom. Australijanac je na kraju prošle sezone prešao u redove francuskog tima iz Red Bula.

Branićemo se u potpunosti“, naveo je Rikardov advokat Džeremi Kortni-Stemp, koji je istakao i da tužba nema osnova.

U dokumentima koje je priložio Bivisov advokat, a u koje je uvid imao BBC, on traži nadoknadu od više od deset miliona funti, što je suma o kojoj su se navodno dogovorile dve strane. Rikardova plata, uz bonuse, u njegovom dvogodišnjem ugovoru se nalaze u sudskim dokumentima, ali je to redigovano i nije javno dostupno. Međutim, sami detalji tužbe nagoveštavaju da je plata 30-godišnjeg Australijanca veća od 20 miliona funti.

Bivis u svojoj tužbi navodi da je imao dogovor sa Rikardom po kojem mu sleduje provizija od 20 odsto kompletnog ugovora koji je potpisan. Navodi se da je upravo on započeo razgovore sa izvršnim direktorom Renoa Sirilom Abitebula u Rikardovo ime sredinom 2017. godine, a nastavio ih tokom prošle sezone pre postizanja dogovora 2. avgusta. Bivši Rikardov menadžer takođe tvrdi da mu je australijski automobilista 15. decembra rekao da želi da raskine ugovor, ali je dogovoreno da ipak nastave saradnju. Tako je Bivis nastavio da radi sa Rikardom do 31. marta, ali da mu je ugovor u stvari istekao više od dve nedelje ranije, a da u tužbi stoji da tužena strana tvrdi da on nema prava na proviziju ili bilo kakvu nadoknadu od ugovora sa Renoom.

Rikardov advokat još nije zvanično podneo odgovor na tu tužbu, ali ima rok do kraja jula da to učini.

Danijelov stav je veoma jasan – ne postoji osnov za tužbu i mi planiramo da se branimo. Za sada je viđena samo njihova tužba, a naš odgovor niste ni mogli jer još nije podnet. Ali, uradićemo to i u potpunosti negirati Bivisove tvrdnje“, naveo je Kortni-Stemp.

U saopštenju Renoa navodi se da je pomenuta tužba privatna stvar njihovog vozača i da zbog toga ne žele da je komentarišu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja predstojećeg vikenda Velikom nagradom Nemačke, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

f3

Ne verujem da Rikardo neposten! On je rodjen ovde u aystraliji i zašto bi pribegao tome A menadžeri svi zive od tudjeg znoja!

Odgovori 8 1

Real Madrid

Mora da plati 10 miliona, I jos ima losu sezonu, logika transfera ???

Odgovori 5 5

MirkoPg

Ovaj rikardo kao da je odavde..ovakve prevare samo nas narod radi

Odgovori 9 14

* Sva polja su obavezna

Rejsing Point: Razočarani smo protestom neobaveštenih

Rejsing Point: Razočarani smo protestom neobaveštenih

Rejsing Point: Razočarani smo protestom neobaveštenih

Rejsing Pont se oglasio zvaničnim saopštenjem u kome se navodi da je tim sasvim siguran da će FIA odbaciti protest Renoa.

FIA: Ispitaćemo bolide Rejsing Pointa

FIA: Ispitaćemo bolide Rejsing Pointa

FIA: Ispitaćemo bolide Rejsing Pointa

Nakon što je Reno uputio protest zbog kočionih delova na bolidima Rejsing Pointa, oglasila se i FIA rekavši da ima osnova za upućenu žalbu, kao i da će problem u narednim danima biti ispitan.

Horner: Ovo je definitivno ne Fetelu

Horner: Ovo je definitivno ne Fetelu

Horner: Ovo je definitivno ne Fetelu

U danu kada počinje drugi trkački vikend u okviru aktuelnog šampionata Formule 1, prvi čovek Red Bulovog tima Kristijan Horner je odbacio sve spekulacije koje se tiču prelaska Sebastijana Fetala u tu ekipu.

Fetel: Pričao sam sa Renoom, znam Red Bul...

Fetel: Pričao sam sa Renoom, znam Red Bul...

Fetel: Pričao sam sa Renoom, znam Red Bul...

Jedno mesto manje je ostalo za Sebastijana Fetela kao opcija za 2021. godinu. Reno je angažovao Fernanda Alonsa koji će voziti uz Estebana Okona, a i dalje ostaje znak pitanja gde će Seb?
Loading...