Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Automoto

02.09.2019 | 19.23 > 19:26

Gasli: Teško mi je da prihvatim Iberovu pogibiju

Vozač ekipe Toro Roso Pjer Gasli rekao je da mu je teško pala iznenadna smrt Antoana Ibera, koji je izgubio život tokom subotnje trke Formule 2 na stazi „Spa-Frankoršam“.

Pierre Gasly

Peter Fox/Getty Images

Iber je poginuo u 23. godini, a Gasli i on su godinama bili prijatelji, a u nekom periodu i cimeri. Iako je Gasli bio nekoliko koraka ispred Ibera u karijeri, njih dvojica su godinama bili deo programa Automobilske federacije, a vozač italijanskog tima je preminulog sunarodnika okarakterisao kao jednog od svojih najboljih prijatelja.

Mislim da je ovo bio najemotivniji uvod u jednu trku. Jer, sa 23 godine niste spremni da proživite takav trenutak, da izgubite jednog od svojih najboljih prijatelja. Odrastao sam sa njim, znamo se od sedme godine, bili smo cimeri, živeli smo zajedno u istom stanu šest godina. Zajedno smo išli u školu, učili smo jedan sa drugim od 13. do 19. godine, imali smo istog profesora u privatnoj školi koju nam je Federacija obezbedila. I dalje sam šokiran, ne shvatam kako sve može da se desi tako brzo. Užasno je. Imam plan da se vidim sa našim zajedničkim prijateljima što pre jer niko od nas ne shvata i ne razume šta se desilo, sve ovo je toliko tužno“, rekao je Gasli, a prenosi motorsport.com.

Dan posle Iberove pogibije, vozač Ferarija Šarl Lekler je slavio na Velikoj nagradi Belgije. Lekler je takođe bio jedan od prijatelja francuskog automobiliste, kojem je i posvetio prvu pobedu u karijeri.

Rekao sam Šarlu pre trke: ‚Molim te, pobedi za Antoana‘. Jer, počeli smo sa trkama iste godine, Šarl, Antoan i ja. I zapravo je Antoan pobedio na Kupu Francuske u kartingu 2005. Zajedno smo se trkali mnogo godina, svi smo se dobro znali. Posle pogibije Žila Bjankija pre nekoliko godina, a sada Antoanove, to je još jedna užasna vest za francuski auto-moto sport. Obojica su bili neverovatni“, istakao je Gasli.

Formula 1


Nedeljna trka je za Gaslija bila prva otkako ga je Red Bul vratio u Toro Roso, a završio ju je na devetom mestu. Šef austrijskog tima Kristijan Horner istakao je da je Iberova smrt pogodila Gaslija i da je razgovarao sa njim pre Velike nagrade Belgije.

Odrasli su zajedno, trkali su se godinama, njihove porodice se poznaju veoma dobro. Mislim da ga je sve pogodilo. Jedino što sam mogao jeste da mu pružim nekakvu podršku i da je Antoan radio ono što je želeo i da je imao priliku da vozi bolid Formule 1 u kojem je on sada, zgrabio bi tu priliku obema rukama“, naglasio je Horner.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Italije već predstojećeg vikenda.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Binoto: Možda trke u januaru, možda se ne vozi petkom

Binoto: Možda trke u januaru, možda se ne vozi petkom

Binoto: Možda trke u januaru, možda se ne vozi petkom

Prvi čovek Ferarijeve ekipe u Formuli 1 kaže da su sve opcije oko završetka aktuelne seozne u igri. Matija Binoto kaže da su sve ekipe u konstantnoj komunikaciji.

Eklston bi, da se on pita, do sada odustao od sezone

Autor

Eklston bi, da se on pita, do sada odustao od sezone

Eklston bi, da se on pita, do sada odustao od sezone

Berni Eklston kaže da bi, da se on pita, u potpunisti otkazao sezonu 2020 u Formuli 1.

Sport u doba koronavirusa – šta gledati? Vol. 3

Sport u doba koronavirusa – šta gledati? Vol. 3

Sport u doba koronavirusa – šta gledati? Vol. 3

Posle dva teksta o filmovima sa sportskom tematikom koje smo vam preporučili da pogledate dok imate više slobodnog vremena nego što ste navikli, shvatili smo da imao još nekoliko da dodamo na spisak.

Ros Bron: Dugoročni ugovori sjajan znak za F1

Ros Bron: Dugoročni ugovori sjajan znak za F1

Ros Bron: Dugoročni ugovori sjajan znak za F1

Ros Bron, sportski direktor Formule 1, istakao je značaj novih dugoročnih ugovora mladih asova Maksa Ferstapena i Šarla Leklera sa ekipama Red Bul i Ferari.
Loading...