Ferari prvi objavio kada će pokazati bolid za 2020.

Formula 1 13. dec 20192:29 > 2:33
Clive Mason/Getty Images

Italijanski gigant Ferari je za 11. februar zakazao prezentaciju bolida za narednu sezonu Formule 1 kog će koristiti Sebastijan Fetel i Šarl Lekler.

Šef tima Matija Binoto je potvrdio da će novi Ferarijev bolid biti otkriven 11. februara 2020. godine. Ferari je svoj bolid za 2019. pokazao četiri dana kasnije, a interesantno je da je Ferari prvi objavio kada će biti prezentacija novog bolida.

Binoto je dodao da će slediti veoma jak program testiranja u fabrici pre prvog izlaska bolida na stazu.

Povezano

 Ferari je imao velikih problema u 2019. godini. Od početka je zaostajao za Mercedesom, prvi vozač Sebastijan Fetel nije opravdao očekivanja dok je mladi Šarl Lekler konstantno tražio veću podršku tima, a rezultatima je to ponekad i zasluživao. Ferarijeva agonija je dostigla vrhunac u Brazilu kada su se Lekler i Fetel sudarili. Poslednja Ferarijeva pobeda je bila u Singapuru kada je slavio Fetel a velike prilke propustili su u Bahreinu, Rusiji, Kanadi i Japanu.

Ferari je u konkurenciji konstruktora završio drugoplasirani sa 235 poena iza Mercedesa, a Red Bul je bio treći sa samo 87 poena manje od italijanskog tima.