Clive Mason Getty Images Sport

Automoto

23.03.2020 | 20.25 > 20:28

Keri: Obaveza nam je da navijačima omogućimo uživanje

Generalni direktor Formule 1 Čejs Keri analizirao je kompletnu novonastalu situaciju u kojoj je zbog pandemije virusa korona otkazan početak šampionata, kao i nekoliko trka.

Chase Carey and Jean Todt

Getty images/Charles Coates

„Protekle nedelje Formula 1, timovi i FIA su se okupili i preduzeli brze i odlučne akcije, koje su deo našeg početnog odgovora na pandemiju COVID-19. Iako trenutno niko ne može da bude siguran kada će se tačno situacija u svetu poboljšati, kada se to i dogodi, mi ćemo biti spremni da ponovo izađemo na stazu i trkamo se. U obavezi smo da našim vernim navijačima omogućimo da uživaju u ovoj sezoni“, navodi se u obraćanju čelnika Formule 1 i dodaje:

Jasno nam je i da postoji mogućnost za dodatna odlaganja trka u šampionatu, ali i mi i naši partneri očekujemo da sezona krene ovog leta, uz redukovani kalendar, koji će podrazumevati od 15 do 18 trka. Kao što je već ranije i najavljeno iskoristićemo letnju pauzu za vožnju nekih trka, a predviđamo i da će se sezona završiti kasnije nego što je to uobičajeno između 27. i 29. novembra“.

Takođe, Keri navodi da u Formuli 1 trenutno ne mogu da sagledaju detalje i jasniji plan organizacije trka kojima će početi sezona.

Sada nije moguće pružiti precizniji kalendar zbog fluidnosti trenutno situacije, ali očekujemo da steknemo jasniji uvid u situaciju u svakoj od zemalja domaćina, kao i uvid u pitanje putovanja u te zemlje narednog meseca“, objasnio je Keri.

U ponedeljak je Formula 1 i potvrdila da se zbog pandemije virusa korona odlaže trka za Veliku nagradu Azerbejdžana, a trka na ulicama Bakua trebalo je da počne 7. juna. 

To ujedno znači da se početak sezone u Formuli 1 pomera za 14. jun, kada je na programu Velika nagrada Kanade.

Zbog trenutne situacije u svetu već su odložene trke u Kini, Bahreinu, Vijetnamu, Holandiji i Španiji, a otkazane su u Australiji i Monaku.

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

abc

Mora se makar o nečemu pisati, za svaku trku će biti spekulacija da li se pomera i za kad. Ne mogu prosto da kažu "sve staje dok ovo s**nje ne prođe". Svesni smo svi da će se sve normalno nastaviti kad se situacija smiri. Do tada budite zdravi, i uživajte u trkama iz prošle sezone. Svako dobro

Odgovori 6 0

Joca

hej objavite ono sto je helmut marko rekao verstapenu za koronu

Odgovori 2 0

Tanasije

Tona nesposobnjakovica na celu f1. Da je ostao Berni Eklston druga pesma bi se pevala.

Odgovori 7 3

* Sva polja su obavezna

Iz Ferarija jasni: Isključiti emocije u odlukama

Iz Ferarija jasni: Isključiti emocije u odlukama

Iz Ferarija jasni: Isključiti emocije u odlukama

Prvi čovek Ferarija Matija Binoto kaže da su neophodne detaljne analize pre donošenja konačne odluke oko nastavka sezone u Formuli 1.

Odložena i trka za Veliku nagradu Kanade

Autor

Odložena i trka za Veliku nagradu Kanade

Odložena i trka za Veliku nagradu Kanade

Trka za Veliku nagradu Kanade deveta je u kalendaru Formule 1 koja je zvanično odložena.

"Užasno ako bude samo 8 trka i na svim pobedi Luis"

"Užasno ako bude samo 8 trka i na svim pobedi Luis"

"Užasno ako bude samo 8 trka i na svim pobedi Luis"

Nekadašnji prvi čovek Formule 1 Berni Ekslston ponovio je da sezonu 2020. treba otkazati.

Espeleta: Bio bih presrećan da imamo 10 trka

Espeleta: Bio bih presrećan da imamo 10 trka

Espeleta: Bio bih presrećan da imamo 10 trka

Prvi čovek Dorne, koja vodi Moto GP šampionat, Karmelo Espeleta rekao je da još ne razmatra da kompletna sezona bude otkazana jer postoji mogućnost da se održi dovoljan broj trka kada se situacija sa pandemijom koronavirusa smiri.
Loading...