Karlos Sains je novi vozač Ferarija, u crvenom do 2022.

Formula 1 14. maj 202010:50 > 10:54
Robert Cianflone/Getty Images

Karlos Sains Junior je u četvrtak i zvanično postao novi vozač Ferarija gde će zameniti Sebastijana Fetela. Madriđanin je potpisao ugovor na dve godine.

Italijanski tim neće nastaviti saradnju sa Sebastijanom Fetelom kome ističe ugovor sa Skuderijom na kraju 2020. godine. U 2021. će tim iz Italije tražiti novog timskog kolegu Šarlu Lekleru, a to će biti Karlos Sains.

Madriđanin će tako biti treći Špnac u crvenom bolidu posle Alfonsa de Portaga, koji je vozio pet trka za Ferari tokom 50-ih, i Fernanda Alonsa koji je pet godina vozio za tu ekipu i tri puta je bio vicešampion sveta.

Zadovoljan što mogu da objavim da će se Karlos pridružiti Ferariju u 2021. godini. Uz pet sezona iza sebe, karlos je dokazao da je talentovan i pokazao je da ima tehničke mogućnosti i prave osobine da bude tačno ono što treba našoj porodici. Biće to dugačko putovanje, neće biti bez poteškoća, posebno kada se uzme u obzir finansijsko regulisanje. veujemo da će uparivanje talenata i ličnosti koje imaju Karlos i Šarl, najmlađi par Skuderije u poslednjih 50 godina, biti najbolja moguća kombinacija„, rekao je šef Ferarijeve ekipe Matija Binoto.

Veoma sam srećan što ću voziti za Ferari u 2021. godini i uzbuđen sam zbog budućnosti sa timom. Imam važnu godinu u Meklarenu i jedva čekam da se trkam za njih ove sezone„, rekao je Sains.

Sains ima 25 godina, u Formuli 1 je od 2015. kad aje vozio za Toro Roso. Tokom 2017. godine je postao vozač Renoa čiji je član bio i u 2018. da bi svoja najbolja izdanja imao tokom prošle sezone u Meklarenu. Tada je bio šesti, imao je 96 poena, a na trci u Brazilu je završio treći što mu je bio i najveći uspeh do sada u karijeri.

Karlos Sains je sin legendarnog španskog vozača koji je bio Svetski šampion u reliju u 1990. i 1992. godini. El Madador, kako mu je nadimak, je tri puta bio osvajač relija Dakar.