Getty Images/Getty Images

Automoto

27.10.2020 | 18.07 > 18:11

Kalendar F1 za 2021: 23 trke, tu je i Saudijska Arabija

Sezona 2020. morala je da bude organizovana u „skraćenom“ obimu zbog pandemije kovida 19, ali će naredna sezona sjajnog takmičenja biti daleko bliža „normali“ i sadržati 23 trke. Jedna od njih biće u Saudijskoj Arabiji, a Velika nagrada Holandije pomerena je za jesen.

Velika nagrada Španije

Charles Coates/Getty Images

Velika nagrada Španije

Saudijska Arabija je dodata na već postojeće 22 trke koje su planirane za 2021. godinu, a sezonu otvara Velika nagrada Australije 21. marta, a nedelju dana kasnije na programu će biti Velika nagrada Bahreina.

Zatim sledi dvonedeljna pauza pre Velike nagrade Kine 11. aprila, a potom i premijerna Velika nagrada Vijetnama dve nedelje posle toga.

Jedna od najvećih promena u odnosu na planirani raspored iz 2020. godine je pomeranje Velike nagrade Holandije u Zandvortu na jesenji termin.

To znači da će Velika nagrada Španije ponovo imati svoj tradicionalni status prve evropske trke godine, pa će se odigrati devetog maja – dve nedelje pre Monaka, koji će se voziti 23. maja.

Azerbejdžan je planiran za jun, a zatim slede Velika nagrada Kanade u Montrealu, pre standardnog evropskog rasporeda koji čine priredbe u Francuskoj, Austriji, Velikoj Britaniji i Mađarskoj, a poslednja će biti poslednja trka pre letnje pauze.

Datumi za drugi deo sezone i dalje su fluidni, a zna se da će slediti trke u Singapuru, Rusiji i Japanu, koje će biti vožene u tri vikenda zaredom.

Kalendar 2020. godine imao je devet trka u 11 nedelja na startu sezone, ali su se timovi požalili da to ne može biti norma u budućim sezonama.

Popularni „triple header“, tri trke u tri nedelje, viđen je prvi put u F1 sezoni 2018. godine, kada su vezane bile trke u Singapuru, Sočiju i Suzuki.

Formula 1 će postati još jedno u nizu velikih sportskih takmičenja koje će se održati u Saudijskoj Arabiji posle fudbalskih i boks mečeva, a vlasti u toj zemlji najavljuju izgradnju state Kidija na obodima rijada u bliskoj budućnosti.

Komentari (19)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Deki

Ti znas Mitre

Odgovori 0 3

Igore00

Singapur, australija, bahrein, hanoi, barsa, francuska out Portimao, imola, mugello ... in

Odgovori 2 12

Jovica

Mani se Italije, samo Portugal :)

12 2

* Sva polja su obavezna

Hamilton: F1 mora više da radi na polju ljudskih prava

Hamilton: F1 mora više da radi na polju ljudskih prava

Hamilton: F1 mora više da radi na polju ljudskih prava

Novi-stari svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton ponovo se dotakao teme koja je bila dominantna u njegovom diskursu tokom čitave sezone, a to su ljudska prava.

Lap 76: Jubilarna 50. emisija i VN Bahreina

Autor

Lap 76: Jubilarna 50. emisija i VN Bahreina

Lap 76: Jubilarna 50. emisija i VN Bahreina

Dejan Potkonjak, Pavle Živković i Srđan Erceg su u jubilarnom 50. izdanju emisije "Lap 76" najavili trku za Veliku nagradu Bahreina. Četiri časa druženja i priče o Formuli 1, uključujući i humanitarni kutak. Uživajte.

Fetel je bolji od Hamiltona

Fetel je bolji od Hamiltona

Fetel je bolji od Hamiltona

Sebastijan Fetel, četvorostruki šampion sveta u Formuli 1, nedavno je izjavio da je Luis Hamilton, najbolji vozač u ovoj eri. Britanac je nedavno obezbedio sedmu titulu u najbržem karavanu i izjednačio se na večnoj listi šampiona sa Mihaelom Šumaherom.

F1 očekuje kalendar sa rekordne 24 trke

F1 očekuje kalendar sa rekordne 24 trke

F1 očekuje kalendar sa rekordne 24 trke

Čelnici Formule 1 planiraju da prošire sezonu na 24 trke, uz određenu rotaciju staza, najavio je glavni izvršni direktor Čejs Keri.
Loading...