KTM želi satelitski tim od 2018.

Moto GP 21. feb 201714:12 > 14:14
Sebas Romero/KTM

Austrijska kompanija KTM nagovestila je da bi želela da ima svoj satelitski tim od 2018. godine u Moto GP šampionatu.

KTM ove godine ulazi u kraljevsku klasu, u kojoj je debitovao na poslednjoj trci prošle sezone, kada je njegove boje branio Mika Kalio.

Austrijski tim je u ponedeljak predstavio svoj motor koji će voziti Pol Espargaro i Bredli Smit, a prvi čovek kompanije Štefan Pirer tom prilikom je otkrio da je KTM već pristao da sarađuje sa nekim drugim timom u svojoj drugoj sezoni.

Poslednji dogovor koji su potpisali Dorna, kao vlasnik komercijalnih prava, i proizvođači za cilj ima da se na startu nađu 24 motora šest različitih proizvođača, koji će imati po dva fabrika i dva satelitska motora.

Međutim, Suzuki i Aprilija trenutno imaju samo svoje fabričke timove, dok Dukati ima ukupno osam svojih motora od 23, koliko će ih biti ove sezone.

„U svojoj prvoj sezoni se fokusiramo na fabrički tim. Imamo petogodišnji ugovor sa Dornom, već smo postigli dogovor da ćemo sarađivati sa privatnim timom, to nam je plan u naredne dve godine. Prioritet nam je da spremimo fabrički tim i tako budemo spremni za saradnju sa drugim timom“, rekao je Pirer.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 26. marta.