Mirco Lazzari gp/Getty Images

Automoto

17.06.2019 | 06.30 > 06:39

Rosi: Velika šteta, zašto postoji ta krivina?

Valentino Rosi je vozio samo dva kruga na Velikoj nagradi Katalonije baš kao i Andrea Doviciozo, Maverik Vinjales i Horhe Lorenco. Lorenco je upravo svu četvoricu izbacio u desetoj krivini svojim padom. Inače Valentino Rosi je negodovao i zbog toga što deseta krivina nije izmenjena.

Valentino Rossi

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Lorencov manevar je ostavio potpuno samog Marka Markesa koji je došao do nove pobede i do 37 bodova razlike u odnosu na prvog pratioca u generalnom plasmanu. Dok Markes brani Lorenca i dok se Lorenco izvinjava za incident, Valentino Rosi žali zbog toga što je mogao da ima dobru trku.

 "Velika, velika, velika šteta jer sam se dobro osećao danas. Dobro smo radili na treninzima, naučili smo bitne stvari i osećao sam se dobro na motoru. Imao sam dobar ritam i ujutru, dobro sam kočio i uživao sam vozeći motocikl. Bio sam optimista. U prva dva kruga sam se osećao još bolje jer je srednje tvrda guma odlično radila što je bilo toplije i mislim da smo pogodili sa izborom guma", kaže Rosi

"Bio sam iza Petrućija, bio sam brži i hteo sam da ga prestignem. To sam uradio u pogrešnom trenutku jer sam prebrzo ušao u desetu krivinu i video sam udes i nažalost nisam mogao da izbegnem Horheov motocikl. Boli me zglob jer mi je stopalo bilo između dva motora ali tako je kako je. To je trkanje i dešava se nekad. Odradio sam samo jedan ceo krug ali ima pozitivnih strana jer posle Muđela smo bili mnogo konkurentniji. Motor je radio bolje kao i mi", kaže Doktor. 

Sport klub

Inače Rosi je u nedelju još jednom negodovao zbog izgleda desete krivine na stazi Katalunja. Ta krivina se koristi u Formuli 1 i može da izgleda drugačije kako ne bi bila šikana.

"Barselona kaže da želi da se vrati na normalnu krivinu za trke motocikala, da nema šikane i napravili su prostor za izletanje. Međutim i dalje imamo tu desetu krivinu. Pokušavao sam da se borim da se to izmeni ali iz nekog razloga i dalje koristimo ovu krivinu a ona izgleda kao parking za automobile u supermarketu. Za mene to nije trkačka krivina. U takvim krivinama se lakše dešavaju incidenti kao u nedelju",rekao je Rosi. 

On inače ostaje u Barseloni gde će raditi testiranja, dok je za dve sedmice na programu trka u Holandiji gde je Rosi ostvario svoju poslednju pobedu još 2017. godine. 

Komentari (127)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Miodrag

Al se neko olenjioooo...četvrtak je,šta vam je ??? U mislima se još niste vratili iz Barse...

Odgovori 6 7

Monster

Gledam nešto TV program Sport za ceo vikend i ako dobro kapiram, treninzi i kvalifikacije su na SKHD, koji nemam. Brooka & sramota! Srećom trka je na SK1.

3 0

Miodrag

Marjanova prognoza,ako bude lepo vreme,1. Rosi 2. Dovi 3. Rins...ako bude lepo vreme...u daljem tekstu predskazanja ne pise kakvo je to vreme,obzirom da prvoj dvojici ne odgovaraju sunce,kiša ni hladno pa se ja bojim da tako lepo vreme koje bi njima odgovaralo ne postoji !!!

Odgovori 17 7

* Sva polja su obavezna

Džarvis: Rosi više nije budućnost Jamahe

Džarvis: Rosi više nije budućnost Jamahe

Džarvis: Rosi više nije budućnost Jamahe

Šef ekipe Jamahe Lin Džarvis rekao je da ne očekuje konflikt sa Valentinom Rosijem oko toga šta će devetostruki svetski šampion odlučiti kada će završiti karijeru.

Rosi: Preživeću i ako ostanem na 89 pobeda

Rosi: Preživeću i ako ostanem na 89 pobeda

Rosi: Preživeću i ako ostanem na 89 pobeda

Još jedna godina u MotoGP šampionatu će proći, a da Valentino Rosi nije ni približno konkurentan u borbi za titulu. Legendarni Italijan nema ni pobedu u svetskom šampionatu već preko dve godine i to je ono što navijače devetostrukog šampiona još više zabrinjava.

Savršena desetka za Markesa na "Sahsenringu"!

Savršena desetka za Markesa na "Sahsenringu"!

Savršena desetka za Markesa na "Sahsenringu"!

Vozač Repsol Honde Mark Markes desetu godinu zaredom je slavio na Velikoj nagradi Nemačke, koja je ove sezone bila deveta trka Moto GP šampionata.

Rosi: Moja Jamaha je kao devojka, ponekad kaže "ne"

Rosi: Moja Jamaha je kao devojka, ponekad kaže "ne"

Rosi: Moja Jamaha je kao devojka, ponekad kaže "ne"

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi izneo je zanimljivo poređenje posle problematičnih kvalifikacija pred Veliku nagradu Nemačke.
Loading...