Mirco Lazzari gp/Getty Images

Automoto

18.07.2019 | 06.19 > 06:36

Rosi: Preživeću i ako ostanem na 89 pobeda

Još jedna godina u MotoGP šampionatu će proći, a da Valentino Rosi nije ni približno konkurentan u borbi za titulu. Legendarni Italijan nema ni pobedu u svetskom šampionatu već preko dve godine i to je ono što navijače devetostrukog šampiona još više zabrinjava.

Valentino Rossi

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Već 36 trka Valentino Rosi ne zna za pobedu. Poslednji put on je slavio u Holandiji 2017. godine, a interesantno je da to nije najduži niz Italijana bez pobede. Doktor je bio bez pobede čitave 44 trke i to između 2010. i 2013. kada je između ostalog vozio za Dukati. 

"Sigurno je da mi se ne dopada ovaj niz, ali to mi se dešavalo i pre i uspevao sam da se vratim. Pobedio sam na 89 trka u MotoGP kategoriji... Nisam tako loš! Preživeću i ako ostanem na 89 pobeda. Međutim ne odustajem jer tačno je da sam star, ali prošle godine sam bio već star i takođe pre pet godina sam bio isto tako star", našalio se Valentino Rosi.

Ono što takođe može da zabrine Italijana je da su dvojica vozača Jamahe brža od njega i da imaju mnogo bolje rezultate. Njegov kolega iz fabričkog tima Maverik Vinjales konačno vozi bolje, dok Fabio Kvartararo na satelitskoj Jamahi pravi neočekivano dobre rezultate.

 "Iskreno ne razmišljam da odusatnem ili da nisam koncentrisan ili da nemam dovoljno motivacije kada dođem na stazu. Nema razloga da budem 20 sekundi sporiji u Nemačkoj nego prošle godine. Mislim da možemo da shvatimo i da se oporavimo, ali teška je situacija jer iskreno očekivao sam da ću u Nemačkoj biti jači, ali u realnosti se to nije desilo", dodao je Doktor. 

Mnogi za njegove loše rezultate krive Jamahu, dok je uzrok problema možda i u ekipi. Ipak Rosi ne smatra da treba da zameni šefa ekipe Silvana Galbuseru. 

"Radimo naporno, dobro se osećam sa svojom ekipom i već dugo radim sa Silvanom. Moramo da nađemo način", rekao je Rosi.

Rosi je posle solidnog starta sezone u kom je nedostajala pobeda imao tri trke koje nije završio. U Nemačkoj je bio tek osmi, a u poslednjih nekoliko trka je veoma loš u kvalifikacijama uz neobjašnjive greške u tom delu vikenda. Naredna prilika za Valentina je u Brnu 4. avgusta na Velikoj nagradi Češke. 

Komentari (38)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

qatar

Ja ne vidim na tabeli da je neko iz Yamahe bolji od Rossija!!I bez 3 trke on ima najvise poena od svih Yamaha.A El Diablo je cudo dobar,ali mnogo malo poena!!

Odgovori 20 8

Miodrag

I šta još ne vidiš???

12 20

AM

Mozda to i jeste problem. Ne vidis da Vinjales ima vise bodova. Ali ti si jedan od onih koji oduzimaju 3 trke i dodaju titulu iz 2015 tako da ti je oprosteno.

12 13

* Sva polja su obavezna

Nešto između anđela i đavola

Nešto između anđela i đavola

Nešto između anđela i đavola

Zašto baš između anđela i đavola? Pa sâm sebe je tako video tokom većeg dela svoje karijere, da bi poslednjih godina odlučio da se otarasi te svoje ’dobre’ polovine i prestane da pokušava da se svidi svima.

Vinjales: Da poradim na stilu vožnje

Autor

Vinjales: Da poradim na stilu vožnje

Vinjales: Da poradim na stilu vožnje

Maverik Vinjales kaže da će pauzu iskoristiti da unapredi svoj stil vožnje dok Jamaha radi na brzini motora.

"Ko će ga znati sa Rosijem, može da vozi do 46. godine"

"Ko će ga znati sa Rosijem, može da vozi do 46. godine"

"Ko će ga znati sa Rosijem, može da vozi do 46. godine"

Poznat je po nadimku ’Teksaški tornado’ i jedan je od najzanimljivijih vozača koje smo poslednjih decenija imali priliku da gledamo u Moto GP šampionatu, uprkos tome što nikada nije osetio slast pobede.

Plan B: Rosi spreman da pređe u Petronas

Plan B: Rosi spreman da pređe u Petronas

Plan B: Rosi spreman da pređe u Petronas

Italijanski motociklista Valentino Rosi priznao je da je spreman da pređe u Petronas Jamahu ako bi to značilo da će ostati u Moto GP šampionatu.
Loading...