Sebas Romero/KTM

Automoto

13.08.2019 | 14.43

Dani neće da menja Zarka: Opušteniji sam kao test vozač

Žoan Zarko i KTM će se definitivno rastati na kraju sezone, a za austrijskog proizvođača ostaje pitanje ko će deliti garažu sa Polom Espargarom. Veteran Dani Pedrosa odbija mogućnost da se vrati u MotoGP šampionat.

Dani Pedrosa

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Žoan Zarko i KTM će završiti saradnju posle samo jedne godine. Francuski vozač koji je bio odličan prethodnih sezona na motoru Teh3 ekipe se uopšte nije najbolje snašao na motociklu austrijskog proizvođača i od njega su bolji i Pol Espargaro i Migel Oliveira koji vozi satelitski KTM za Teh3.

Situacija je veoma netipična jer uglavnom ekipe u ovom delu sezone znaju ko će voziti u narednoj. KTM mora situaciju da reši što pre, a jedno od rešenja koje se nameću je angažman sa Danijem Pedrosom koji je test vozač KTM.

"Ja testiram KTM i mislim da će mi to biti pozicija i u budućnosti. Mnogo sam opušteniji nego pre i ne moram da se nosim sa pritiskom trkanja. Koncetrišem se na treninge i ne geldam mnogo na trke, to je moj plan. Tim je na prvom mestu i cilj treba da bude kako unaprediti KTM motocikl i već imamo napredak", rekao je Pedrosa koji kaže i da razume Zarkovu odluku.

"Ako dođete do trenutka u kom je Zarko, verovatno bih napustio ekipu. Mnogo ga poštujem, veliki je vozač ali u ovom momentu ne znam kako da reagujem", dodao je Pedrosa.

Inače u KTM su otvoreno rekli da žele da uz Pola Espargara naredne godine vozač fabričkog tima bude baš Pedrosa.

"Želimo taj tandem, ali je Dani jasno rekao da ne želi da se takmiči. Međutim, pitaćemo ga ponovo. Odluka je na njemu, kakva god da je i poštovaćemo njegov odgovor", rekao je jedan od čelnika KTM Hubert Trunkenpolc.

Inače iz KTM su rekli da su odmah posle Velike nagrade Austrije počeli da traže rešenje za sledeću sezonu dok je Žoan Zarko poručio da i dalje želi da vozi u MotoGP šampionatu.

Komentari (12)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

tb12ar

Zarco je jedan od onih vozaca koji je provalio samo Yamahu i to je to!Drugu masinu ne zna da vozi pa makar seo na Ducati ili Hondu bice isto kao i sa KTMom.Ako se vrati na neku M1 bice u prici za top 5 svaku trku jer je previse iskusan!Ali na koju Yamahu i u kom timu!????

Odgovori 3 3

f3

Uh Stoner ... bi bio pravi Dobra ide ja ili Fenati islicn...

Odgovori 1 6

GM NFL

Neeeeee,sada ne!Predugo van trkackog moda!!

3 0

* Sva polja su obavezna

"Zarko sa suzama u očima tražio raskid ugovora"

"Zarko sa suzama u očima tražio raskid ugovora"

"Zarko sa suzama u očima tražio raskid ugovora"

Šef ekipe KTM Pit Bajrer otkrio je da je Žoan Zarko bio izuzetno emotivan kada je od čelnika austrijskog tima zatražio da raskine ugovor posle jedne sezone.

Zvanično: KTM i Zarko se rastaju na kraju sezone

Zvanično: KTM i Zarko se rastaju na kraju sezone

Zvanično: KTM i Zarko se rastaju na kraju sezone

Žoan Zarko i KTM okončaće saradnju po završetku ove sezone, saopšteno je na zvaničnom sajtu Moto GP.

Zarko tražio raskid ugovora sa KTM!

Zarko tražio raskid ugovora sa KTM!

Zarko tražio raskid ugovora sa KTM!

Prvi čovek kompanije KTM Štefan Pirer izjavio je da je Žoan Zarko tokom trkačkog vikenda za Veliku nagradu Austrije tražio raskid ugovora, prenosi “Spidvik”.

Ako me Markesov pr nije zadavio danas, neće nikada...

Ako me Markesov pr nije zadavio danas, neće nikada...

Ako me Markesov pr nije zadavio danas, neće nikada...

Ozbiljno vam kažem, pogled kojim me je prostrelio nije bio nimalo prijatan, ali ja nisam marila. Sport Klub je prvi put dobio priliku da ide uživo iz park fermea i bila sam odlučna u nameri da to na najbolji način iskoristim, a mislim da sam u tome i uspela.
Loading...