Mirco Lazzari gp/Getty Images

Automoto

14.09.2019 | 19.55 > 19:58

Markes: Zbunjen sam Rosijevim namerama

Vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je da mu nije jasno ponašanje Valentina Rosija tokom njihovog duela u kvalifikacijama za Veliku nagradu San Marina i Riminija.

Marc Marquez, Valentino Rossi

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion je sustigao ‚Doktora‘ u poslednjem krugu kvalifikacija i bio je na putu izbori mesto u prvom startnom redu kada je pretekao Italijana. Međutim, Rosi je ostao uz Markesa u poslednjem sektoru i pretekao ga je u 14. krivini, a umalo je došlo i do njihovog kontakta. Španac je odustao od tog kruga i morao je da se zadovolji petim mestom, dve pozicije ispred Rosija, a obojica su potom pozvani da se pojave pred trkačkom direkcijom.

Direkcija trke je objavila da nijedan od njih ne zaslužuje kaznu, pošto su obojica izašli van okvira staze pre incidenta, pa su im svakako poništeni ti krugovi.

U tom trenutku čak i ja nisam razumeo šta se desilo pošto je takvo preticanje u kvalifikacijama pomalo čudno. Ne znam kakve su mu bile namere, morate da pitate njega. U svakom slučaju, objasniću šta se desilo od početka, pošto će ljudi reći da sam ponovo pratio Valentina, a nije bilo tako“, naglasio je Markes.

Branilac titule je, međutim, priznao da je izašao van okvira staze u trenutku kada je pretekao ‚Doktora‘, ali da nije bio siguran da li je baš takav slučaj dok je bio na motoru.

MotoGP


Kada sam izašao iz boksa, nije bilo nikoga oko mene, ali kada sam stigao do zadnjeg pravca, Valentino je čekao, vozio je veoma sporo i onda sam se zaustavio za njega jer sam bio ispred u poretku. Započeli smo poslednji brzi krug, pustio sam da se napravi razlika, a kada smo izašli iz šeste krivine, on je već u jednom trenutku izašao sa staze, pa mu je krug već bio poništen. Video sam da je vozio brzo, ali ne baš brzo. Imao sam šansu da ga preteknem na pravcu, a kada smo prišli 14. krivini, krenuo sam u napad i video sam crno-žuti motor koji mi se približava sa unutrašnje strane brzinom kojom je nemoguće ući u krivinu“, pojasnio je Markes.

Upitan da li može da zamisli kakve su Rosijeve namere bile, Španac je odgovorio:

Naravno da mogu da zamislim, ali ne mogu da kažem jer morate da mu verujete njemu i on će objasniti. Ali, znam kakav će biti njegov odgovor – reći će da je pokušao da me pretekne i otišao je široko“.

Markes je, takođe, naglasio da su njih dvojica bili veoma blizu kontaka i da mu je u jednom trenutku noga spala.

Naravno, to je bila agresivna reakcija jer nisam to očekivao. Krug mu je bio poništen, već je dotakao zelenu površinu. Zbog toga sam zbunjen kakve su mu bile namere“, rekao je aktuelni šampion.

Velika nagrada San Marina i Riminija startuje u nedelju u 14 časova i možete da je pratite na Sport Klubu 3.

Komentari (36)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Ronin

Za koga na današnjoj trci navijaju navijači Vinjalesa, Rosija, Rinsa, Petrucija, Dovija...? Za svog vozača ili ono, nije važno gde je vozač za koga navijam završio, važno je da Markes ne pobedi!

Odgovori 26 18

mm93

A on opet pobedi i sta sad da rade mucenici? Kukaju, placu, vidim u nekom komentaru da mu nije Dorne ne bi imao pojma. Zamisli kakva budala treba da budes, da bi to napisao?

10 3

Siniša

Ako je Rosi kriv, kao što kaže Markez, što je onda podigao ruku u znak izvinjenja? Veliki vozač, ali mali čovjek.

Odgovori 28 26

* Sva polja su obavezna

Otkazana MotoGP trka u Ostinu

Otkazana MotoGP trka u Ostinu

Otkazana MotoGP trka u Ostinu

Ove godine sigurno neće biti trke Svetskog šampioanata u motociklizmu u Ostinu na stazi Amerika.

Postignut dogovor: Rosi u Petronas Jamahi do 2022.

Postignut dogovor: Rosi u Petronas Jamahi do 2022.

Postignut dogovor: Rosi u Petronas Jamahi do 2022.

Legendarni italijanski motociklista Valentino Rosi dogovorio je novi, dvogodišnju saradnju sa Petronas Jamahom.

Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Vozači Honde Mark i Aleks Markes nosiće posebne kacige na prvoj ovogodišnjoj trci u Heresu u znak solidarnosti sa svima koji se bore protiv virusa korona.

Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Menadžer Andree Dovicioza Simone Batistelja rekao je da bi vozač Dukatija mogao da pauzira godinu dana ukoliko ne postigne dogovor sa italijanskim timom.
Loading...