© 2019 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Automoto

14.09.2019 | 20.57 > 20:59

Rosi: Markes je znao da mi je upropastio krug

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi optužio je Marka Markesa da ga je pretekao u finišu kvalifikacija znajući da će Italijanu na taj način upropastiti brzi krug.

Valentino Rossi

Yamaha Motor Racing SRL

Vozač Jamahe je bio ispred Markesa kada ga je Španac pretekao, a sam Markes je na taj način kompromitovao svoj krug, pošto je izašao van okvira staze. To je Rosiju omogućilo da ga pretekne, umalo uz kontakt, a krug italijanskog motocikliste je već bio upropašćen zbog prethodnog poteza vozača Repsol Honde.

Obojica su posle kvalifikacija pozvani da se pojave pred trkačkom direkcijom, ali su izbegli kazne, pošto su im krugovi bili poništeni jer su izašli na zelenu površinu. Markes je nedugo zatim rekao da je zbunjen Rosijevim namerama, dok je Italijan odgovorio da je branilac titule i te kako znao šta će se desiti kada ga pretekne.

Pomislio sam na Argentinu 2018. godine, kada me je izbacio bez uzdržavanja“, rekao je Rosi u šali kada je upitan da li ga je pomenuti duel podsetio na poznati incident iz Sepanga 2015. godine, „Bio sam u brzom krugu, dao sam 100 odsto od sebe i on me je pretekao u brzoj krivini i naterao me da izgubim vreme. Da bi me pretekao, morao je da izađe na zelenu površinu, tako da sam pokušao da odem sa unutrašnje strane i uzvratim mu u ukosnici, ali sam otišao široko. Na kraju smo izgubili šansu za brzi krug. Žao mi je jer iako takve stvari mogu da se desi nadao sam se boljem krugu u kvalifikacijama i plasmanu, pošto nisam imao loš ritam“.

Markes je kvalifikacije završio na petom mestu, dve pozicije ispred Rosija. Španac je istakao da je ‚Doktor‘ i sam izašao van okvira staze ranije tokom krugu, ali je vozač Jamahe objasnio da nije bio siguran da li je takav slučaj, pa je pokušao da ostvari što bolje vreme.

Nisam znao da li sam dotakao zelenu površinu. Mislio sam da nisam, a bio sam na brzom krugu i to mi je bila poslednja šansa. Tek kasnije sam shvatio šta se desilo“, naglasio je Rosi.

MotoGP


Velika nagrada San Marina i Riminija startuje u nedelju u 14 časova i možete da je pratite na Sport Klubu 3.

Komentari (35)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

GP

Markez magarecom upornoscu konstantno objasnjava da mu se karakter zove kao zenski polni organ, a to mu je i nadimak.

Odgovori 66 30

BBOBAN

Ruzno je tako govoriti,postuj sve momke koji pri brzinama od 300km/h prave uzbudjenje gledaocima

22 35

GP

Pa momke postujem

58 14

* Sva polja su obavezna

Otkazana MotoGP trka u Ostinu

Otkazana MotoGP trka u Ostinu

Otkazana MotoGP trka u Ostinu

Ove godine sigurno neće biti trke Svetskog šampioanata u motociklizmu u Ostinu na stazi Amerika.

Postignut dogovor: Rosi u Petronas Jamahi do 2022.

Postignut dogovor: Rosi u Petronas Jamahi do 2022.

Postignut dogovor: Rosi u Petronas Jamahi do 2022.

Legendarni italijanski motociklista Valentino Rosi dogovorio je novi, dvogodišnju saradnju sa Petronas Jamahom.

Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Vozači Honde Mark i Aleks Markes nosiće posebne kacige na prvoj ovogodišnjoj trci u Heresu u znak solidarnosti sa svima koji se bore protiv virusa korona.

Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Menadžer Andree Dovicioza Simone Batistelja rekao je da bi vozač Dukatija mogao da pauzira godinu dana ukoliko ne postigne dogovor sa italijanskim timom.
Loading...