© 2019 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Automoto

29.01.2020 | 14.29 > 14:32

Čeka se konačna odluka: Poslednja sezona VR46 u Jamahi

Autor

Devetostruki svetski šampion u motociklizmu Valentino Rosi voziće 2020. poslednju sezonu u fabričkoj Jamahi.

Valentino Rossi

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Nakon sastanka, zajadnička odluka Valentina Rosija i Jamahe je da 2020. bude poslednja sezona u kojoj će Rosi voziti za fabrički tim Jamahe. Kao njegova zamena od 2021. već je predstavljen Fabio Kvartararo.

Rosi i Jamaha završiće petnaestogodišnju saradnju ove godine. Rosi će odluku o nastavku karijere doneti sredinom godine.

Italijanski vozač sam je zatražio dodatno vreme kako bi procenio da li još uvek može da vozi na nivou potrebnom za takmičenje u Moto GP. Ukoliko odluči da nastavi da vozi, Jamaha mu je dala uverenja da će i u 2021. godini na raspolaganju imati njihov motor i punu podršku Jamahe. Rosi će odluku doneti nakon sedam ili osam trka.

Kako se navodi i saopštenju, Jamaha će, bez obzira na odluke koje se odnose na sezonu 2021. ove godine kao i do sada davati punu podršku Rosiju koji će voziti svoju 25. sezonu u karijeri, a 21. u kraljevskoj klasi.

"Zbog svega što se dešava, Jamaha je od mene tražila da početkom godine donesem odluku o svojoj daljoj karijeri. U skladu sa onim što sam govorio prošle sezone, odlučio sam da ne požurujem sa konačnom odlukom o kraju karijere. Jamaha je postupila prema ranijem dogovoru i zaključila pregovore. Jasno je da uz sve tehničke promene i dolazak novog šefa mog tima, moj cilj je primarno da budem konkurentan i da karijeru i u 2021. nastavim u Moto GP. Ali, pre nego što o tome konkretno odlučim, moraću na stazi da potražim i pronađem neke odgovore. Raduje me to što ću, ako odlučim da nastavim da vozim, imati podršku Jamahe koja je spremna da mi da fabrički motor. Već na prvim testovima ću dati sve od sebe i pokušaću sa svojim timom što bolje da se pripremim za početak nove sezone", poručio je Valentino Rosi.

"Potpuno je razumljiva Valentinova odluka da vidi gde je u 2020. pre nego što donese odluku za 2021. godinu. Jamaha to poštuje i u potpunosti se sa tim slaže. Iako poštujemo Valentinovu odluku, imamo i planove za budućnost. U vreme kada imamo šest fabričkih timova u Moto GP, svi žele da dovedu mlade i talentovane vozače što pre. Čudan je osećaj početi ovu sezonu sa saznanjem da Vale neće biti vozač fabričke ekipe 2021. Ali, Jamaha će i tada biti uz njega šta god on odluči o svojoj budućnosti. Ako odluči da nastavi da vozi, motor će biti tu. Ako odluči da se povuče mi ćemo nastaviti da šaljemo mlade vozače u njegovu akademiju, a on će svakako biti naš ambasador. Ali, to je sve na nivou spekulacija. U ovom trenutku pred nama je sezona 2020. i uveravam vas da će Valentino imati našu punu podršku svakoga dana dok jednog dana ne odluči da ode u penziju", poručio je Lin Džarvis.

Komentari (51)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

AM

A vidi ovu farsu, covek koristi nick MV12 a samo pise da je vazno da li Rosi vozi ili ne. Nemoj da se stidis sto navijas za Rosija. To sto je bio sedmi je uspeh.

Odgovori 7 19

MV12

AM-Alex Marqez? Hahahha

10 4

AM

Ne. Nema 73, tako da AM moze da bude bilo sta. Recimo srpsko ime i prezime. A tvoje je farsa kao i ti sam.

4 7

* Sva polja su obavezna

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Autor

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Maverik Vinjales dobiće sledeće sezone novog kolegu, umesto sa Valentinom Rosijem, garažu će deliti sa Fabiom Kvartararom.

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da još nije doneo odluku da li će nastaviti karijeru ili ne, ali da će ostati u Moto GP šampionatu samo ako bude smatrao da je dovoljno konkurentan.

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Autor

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Mark Markes bio je na krivinu od pobede u virtuelnoj trci u Mizanu. Ali Aleks Markes uspeo je da odnese pobedu.

Ništa od Lorencovog povratka

Ništa od Lorencovog povratka

Ništa od Lorencovog povratka

Želja nije sporna, ali zbog novonastale situacije Dorna neće dozvoliti nekadašnjem dvostrukom šampionu da se vrati na stazu pošto se povukao na kraju prošle sezone.
Loading...