Mirco Lazzari gp/Getty Images

Automoto

06.02.2020 | 14.38

Rosi o 2021: Petronas Jamaha je najbolja opcija

Valentino Rosi je na prezentovanju nove Jamahe za 2020. godinu pričao o Horheu Lorencu koji je test vozač fabričke Jamahe, kao i o Fabiju Kvartararu i Franku Morbideliju. Takođe je govorio o svojim planovima za 2021. godinu, ali je još jednom ponovio da ne zna kada će se povući.

Maverick Vinales, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Rosi će u 2020. godini voziti u fabričkoj Jamahi zajedno sa Maverikom Vinjalesom ali za njega nema mesta u 2021. godini u toj garaži. Ugovor je potpsiao Fabio Kvartararo, pa je moguće da će Rosi zauzeti njegovo mesto u satelitskoj Petronas Jamahi.

 "Ne mislim o nastavku ugovora jer je trkanje već veliki stres za sve, a kada ste Rosi onda je stres veći. Ima neograničen broj stvari koje radite od četvrtka do nedelje, a meni jedino vožnja motocikla pruža zadovoljstvo. Odluka je teška, čekanje ima posledice, a to je da neću voziti u fabričkom timu. Sa druge strane odluka je laka jer neću nastaviti ako nisam konkurentan", rekao je Rosi o nastavku karijere, koji dodaje da mu Jamaha nije pokazala nepoštovanje i da je logično što su uzeli Vinjalesa i Kvartarara.

"Za mene je Petronas najbolja opcija jer je situacija veoma dobra, veliki su tim, mali i ima novca. Menjanje motocikla je teško posebno u mojim godinama i najvažnije je da ostanem na motociklu M1. Što se tiče Kvartarara Jamaha je napravila pravi potez. On je sve impresionirao prošle godine. Svi smo očekivali da bude dobar ali ne toliko".

Rosi je takođe pričao o potencijalnom kolegi u timu posle 2020. godine. Među kandidatima su Franko Morbideli, Valentinov polubrat Luka Marini, ali i Horhe Lorenco koji je u Jamahi test vozač.

"Mislim da bih najradnije birao Morbidelija. Mnogo se priča o Lorencu, bilo bi lepo da opet postoji tim Rosi-Lorenco, ali bilo bi dobro i sa Morbidelijem. Njegova godina je bila u senci Kvartarara, a Morbideli zaslužuje da bude tu".

"Bilo bi lepo da se povučem a da i dalje budem brz, ali videću kako ću se osećati. Ako se povučem MotoGP će mi mnogo nedostajati. Ako sam konkurentan želim da ostanem, a ako sam spor moram da gubim mnogo trka. Nemam tačan datum kada ću rešiti da se povučem. Tokom leta ili tokom letnjeg odmora. Sada imam vremena, odlučiću jednog dana kada se osećam da sam spreman i kada se tako osetim", dodao je Rosi. 

Valentino će sa ostalim MotoGP vozačima voziti predstojećeg vikenda na zvaničnom testiranju u Sepangu, dok sezona počinje u Kataru trkačkim vikendom od 6. do 8. marta. 

Komentari (36)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

qatar

Ako ostane i 21. god.,vozice fabricku Yamahu samo iza paravana Petronasa!!

Odgovori 0 0

Maksa

Sve ocekivano ... prosle sezone sam to u jednom komentaru predvideo ,a nike bilo ni tesko jer je ocigledno logicno.. Uskori se ocekuje VR46 tim u moto Gp..

Odgovori 21 3

Igor Durkovic

naravno sa m1 jamahom

3 0

* Sva polja su obavezna

Lorenco slavio na debiju u Virtual GP

Lorenco slavio na debiju u Virtual GP

Lorenco slavio na debiju u Virtual GP

Trostruki svetski prvak u MotoGP Horhe Lorenco vratio se na stazu i pobedio je na svom Virtual GP debiju u Silverstonu.

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Autor

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Maverik Vinjales dobiće sledeće sezone novog kolegu, umesto sa Valentinom Rosijem, garažu će deliti sa Fabiom Kvartararom.

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da još nije doneo odluku da li će nastaviti karijeru ili ne, ali da će ostati u Moto GP šampionatu samo ako bude smatrao da je dovoljno konkurentan.

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Autor

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Mark Markes bio je na krivinu od pobede u virtuelnoj trci u Mizanu. Ali Aleks Markes uspeo je da odnese pobedu.
Loading...