Robert Cianflone/Getty Images

Automoto

22.02.2020 | 21.17 > 21:19

Janone izvesno propušta otvaranje sezone

Vozač Aprilije Andrea Janone najverovatnije će propustiti prvu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Veliku nagradu Katara, pošto njegov doping slučaj još nije razrešen, prenosi motorsport.com.

Andrea Iannone

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Janone je trenutno pod suspenzijom pošto je pao na doping testu tokom prošlogodišnje trke u Maleziji, a i njegov B uzorak je pokazao da u urinu ima tragova zabranjenog anaboličkog steroida.

Saslušanje u sedištu Svetske motociklističke federacije je održano ranije ovog meseca, a Janone je na njemu tvrdio da je nevin, međutim, još nije doneta konačna odluka. Od tada, italijanski motociklista je predao uzorke kose na testiranje, pošto se u mnogim slučajevima pokazao da su oni najtačniji.

Presuda u Janoneovom slučaju se očekivala prošle nedelje, međutim, ceo slučaj se otegao pošto dve strane nisu saglasne oko dokaza.

Janone svakako propušta poslednja predsezonska testiranja koja su u subotu počela u Dohi, iako je dan ranije prisustvovao predstavljanju novog motora Aprilije. Izvesno je da će se Italijan teško naći na startu prve trke koja je na programu 8. marta baš na stazi „Losail“.

Ono što mogu da kažem da su svi sportisti koji su predali takve dokaze dobili slučaj pred Sudom za arbitražu u sportu. Za to treba više vremena, a to mi nemamo. Zbog specifičnih dokaza koje je predala Andreina odbrana, situacija ne može da pođe po zlu pošto su takvi testovi nedvosmisleni“, rekao je prvi čovek Aprilije Masimo Rivola.

Ukoliko Janone ne bude mogao da vozi na Velikoj nagradi Katara, test vozač Aprilije Bredli Smit će ga zameniti. Rivola je prethodno rekao da će italijanski tim morati da raskine ugovor sa italijanskim vozačem ukoliko mu bude izrečena dugoročna kazna, ali je nedavno istakao da mu je cilj da ga zadrži za narednu sezonu, zajedno sa Alešom Espargarom.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Janone: Kažnjen sam nevin, svaki dan kao godina

Janone: Kažnjen sam nevin, svaki dan kao godina

Janone: Kažnjen sam nevin, svaki dan kao godina

Italijanski motociklista Andrea Janone smatra da je nepravedno kažnjen, ali ističe da će se suočiti sa svime što ga čeka.

Janone suspendovan na 18 meseci!

Janone suspendovan na 18 meseci!

Janone suspendovan na 18 meseci!

Italijanski motociklista Andrea Janone suspendovan je na godinu i po dana jer je bio pozitivan na doping testu koji je obavljen tokom prošlogodišnje Velike nagrade Malezije.

Rusi prestali sa testiranjima na doping

Rusi prestali sa testiranjima na doping

Rusi prestali sa testiranjima na doping

Ruska antidoping agencija objavila je da je privremeno prekinula sa svim testiranjima u skladu sa merama Vlade Rusije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Havijer Sotomajor: Kubanski princ visina

Havijer Sotomajor: Kubanski princ visina

Havijer Sotomajor: Kubanski princ visina

Retki su bili sportisti, koji su mogli da vam potpuno zaokupe pažnju koliko svojim nastupima, toliko i pojavom i ponašanjem. Jedan od njih svakako je bio kubanski skakač uvis Havijer Sotomajor.
Loading...