Mirco Lazzari gp/Getty Images

Automoto

03.05.2020 | 19.42

Rosi: Sa novim šefom imam veći potencijal

Valentino Rosi je pri kraju prošle sezone rešio da napravi krupan rez u svojoj ekipi. Otpustio je Silvana Galbuseru i doveo Davida Munjosa koji je trebalo da bude ključan čovek za Rosijevu 2020. godinu.

David Muñoz

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Još i pre početka sezone je Valentino Rosi izgubio poziciju u fabričkom timu Jamahe za 2021. godinu jer je japanski proizvođač za tu sezonu angažovao Fabija Kvartarara. Rosijev novi šef tima David Munjos je trebalo da bude glavni adut Valentina u promenama za 2020. godinu, a takođe je trebalo da ima ključnu ulogu u Doktorovoj presudi da li će nastaviti sa trkanjem i posle 2020.

"Radili smo zajedno na zimskim testovima u Valensiji, Heresu, Maleziji i Kataru i prvi utisci su bili veoma pozitivni. Ima drugačije načine rada jer David nema mnogo iskustva ali je veoma mlad šef mehaničara. Osećam se dobro jer je to veoma dobar pristup, uvek je tih i već ima dobar odnos sa ostatkom mog tima", kaže Valentino Rosi dodavši da je atmosfera u timu veoma dobra.

"To je tako jer su svi veoma srećni i to će nam sigurno pomoći da dođemo do rezultata. Sa tehničke strane sreman je za sve. Zna motocikl, radio je tokom zime da bi bio spreman i veoma sam radoznao šta će doneti prva trka jer mislim da imamo više potencijala nego prošle godine", dodao je Rosi.

Munjos je inače u Jamahu došao posle osvojene svetske krune u Moto2 kategoriji sa Frančeskom Banjajom.  

Komentari (25)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

MV46

Šta se palite na tog Miodraga! Iskulirajte ga! U Bozijoj bašti svašta!

Odgovori 5 0

Mali

Ovaj Miodrag od prilike ima preko 65 god. I ne smije nigdje iz kuce,nekad je vozio mz i zivio na selu,imo 7 sestara i on jedini sin u oca domacina,smijem se kladiti.kad je imao 40 god.bio je ubjedjen kako je on frajer neki i bio ljubomoran na rosija citav zivot.nije mu lako 🤣

Odgovori 7 0

Statistika

Rosi nebitan lik u Moto gp-u? Da je nebitan ne bi se ovoliko pisalo o njemu. Markez je Rosi u modernom Moto-gp-u svidjalo se to nekome ili ne. Sad, što Rosi nije na nivou iz 2008 ili 2009 da gledamo epske bitke na stazi je druga stvar. Mladost pobedjuje. Sada ljudi vide Rosija u Markezovo doba, ali nismo mogli videti Markeza u Rosijevo doba da bi povukli paralelu.

Odgovori 26 0

* Sva polja su obavezna

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Autor

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Vinjalesu najviše nedostaje deda

Maverik Vinjales dobiće sledeće sezone novog kolegu, umesto sa Valentinom Rosijem, garažu će deliti sa Fabiom Kvartararom.

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Rosi: Petronas ne bi bio samo oproštajna turneja

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da još nije doneo odluku da li će nastaviti karijeru ili ne, ali da će ostati u Moto GP šampionatu samo ako bude smatrao da je dovoljno konkurentan.

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Autor

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Ludilo u Mizanu, Aleks bolji od Marka

Mark Markes bio je na krivinu od pobede u virtuelnoj trci u Mizanu. Ali Aleks Markes uspeo je da odnese pobedu.

Ništa od Lorencovog povratka

Ništa od Lorencovog povratka

Ništa od Lorencovog povratka

Želja nije sporna, ali zbog novonastale situacije Dorna neće dozvoliti nekadašnjem dvostrukom šampionu da se vrati na stazu pošto se povukao na kraju prošle sezone.
Loading...