Guido De Bortoli/Getty Images

Automoto

19.05.2020 | 11.35

Na MotoGP trci u Austriji će možda biti navijača

Trka svetskog šampionata u motociklizmu u Špilbergu na Red Bul ringu bi mogla da ima navijače jer austrijska vlada dozvoljava 1000 posetilaca na javnom skupu od 1. avgusta.

Spielberg, Grand prix Austria

Clive Mason/Getty Images

Austrija je sigurna luka i za Formulu 1 i za MotoGP. Ta zemlja se prilično dobro izborila sa epidemijom koronavirusa i sva je prilika da će ugostiti trke i jednog i drugog šampionata i da će čak organizovati više od jednog događaja u obe konkurencije.

Dorna planira da održi dva MotoGP događaja u Špilbergu na kojima bi moglo da prisustvuje do 1000 ljudi. Ipak Austrija će i dalje pratiti situaciju u naredna dva meseca i mogla bi da promeni ovo pravilo ukoliko ponovo dođe do širenja virusa. Takođe biće zadržano pravilo distance između ljudi od jednog metra, pa je moguće da će na tribinama navijači biti razuđeni.

"Ovo su dobre vesti. Očekujem deset trka u Evropi i mogu da zamislim da će se voziti trke u Tajlandu i Maleziji u oktobru ili novembru i to sa navijačima", rekao je šef Dorne Karmelo Espeleta.

Austrijski vicekancelar Verner Kogler je rekao da veruje da je moguće da će biti karata u prodaji za MotoGP trke, ali da je glavni fokus za sada na trkama Formule 1 koje treba da se održe početkom jula.

Komentari (8)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

f3

Neće biti u austriji trka kao ni u skoroj budućnosti ... to je to Samo pisanje biće tamo onamo kad dodje na red trke nema .. nema veze ima ili nema gledalaca !ako dozvoli država timovi neće i obrnuto rezultat nema trke

Odgovori 7 4

Miodrag

Ma ti znaš !!! Biće kako ti odlučiš a sponzori će da bace pare za ovu sezonu...

4 14

Dare75

Nadam se da veceras necete pustiti trku u Maleziji u kojoj je tragicno nastradao Marko Simonceli. Kad ste vec preskocili trku u Nemackoj, nema nijedan dobar razlog da nam pustate trku u kojoj je stradao Marko Simonceli. Nadam se samo da je u pitanju greska i da cete veceras zavrsiti sezonu sa Valensijom.

Odgovori 15 7

* Sva polja su obavezna

Osmeh sa “Laguna Seke”

Osmeh sa “Laguna Seke”

Osmeh sa “Laguna Seke”

Sećam se tog dana kao da je bio juče. Jer, kako ga se ne bih sećala? To je bio dan kada sam se zaljubila u Moto GP šampionat, a razloga su bila dva – Niki Hejden i „Laguna Seka“.

Lorenco Agostiniju: Nedolično za legendu kakva ste vi

Lorenco Agostiniju: Nedolično za legendu kakva ste vi

Lorenco Agostiniju: Nedolično za legendu kakva ste vi

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco poručio je legendarnom Đakomu Agostiniju da nije njegovo da procenjuje sposobnosti vozača koji su vozili mnogo posle njega.

Ništa od Lorencovog povratka

Ništa od Lorencovog povratka

Ništa od Lorencovog povratka

Želja nije sporna, ali zbog novonastale situacije Dorna neće dozvoliti nekadašnjem dvostrukom šampionu da se vrati na stazu pošto se povukao na kraju prošle sezone.

Španija x7, Austrija x2, Italija x2 i Češka x2?

Autor

Španija x7, Austrija x2, Italija x2 i Češka x2?

Španija x7, Austrija x2, Italija x2 i Češka x2?

Veoma aktivno priča se poslednjih nekoliko dana o pravljenju kalendara za ovu Moto GP sezonu. Kako stoje stvari voziće se u četiri zemlje, uz mogućnost da se u novembru kalendar "dopuni".
Loading...