Mirco Lazzari gp/Getty Images

Automoto

16.03.2018 | 20.49 > 20:51

Najavljeni timovi za MotoE šampionat

Organizator Moto GP šampionata Dorna, saopštila je u petak spisak od 11 timova, koji će se od 2019. godine takmičiti u novom MotoE šampionatu, u kome će se vozači nadmetati na električnim motorima.

Moto GP

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kada novi šampionat bude startovao sledeće godine, u njemu će učestvovati 11 timova, a ukupno će biti 18 vozača. 

Timovi će koristiti izmenjene verzije uličnog modela Enerđika Ego, koji je zauzeo sedmo mesto na legendarnoj trci na ostrvu Man za elektične motore, gde je imao prosečnu brzinu od 125 km/h.

Sedam od 11 će doći iz redova privatnih timova, koji se već sada takmiče u kraljevskoj Moto GP klasi - Teh3, LCR, Mark VDS, Pramak, Anhel Nijeto, Avintija i Gresini. Oni će biti predstavljeni sa po dva vozača. 

Ostali su timovi iz Moto 2 i Moto 3 šampionata - Rosijev VR46, Pons Rejsing, Intakt GP i SIC 58 Skvadra Kors, koji će se takmičiti sa samo po jednim vozačem. 

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Orba

Surova je istina da "čorbe" neće biti doveka.

Odgovori 0 0

Peccoo63

Veliki sam fan motogp, moto2 i moto3 klase, volim adrenalin i neverovatnu buku motora a sto se tiče motogpE praticu iskljucivo zbog sporta ali bilo koj moto sport bez svog org. zvuka koji daje veliku draz isto je kao gledati nemi film ili gledati stari tv koji samo zuji i stvara neprijatnu tisinu i stvara nervozu. Svaka cast na E auto i E moto i svu inovaciju ali ne dirajte nam izvorni benz dozivljaj

Odgovori 4 0

milan

meni ovo zvuči intetesantno. ako se vec toliko jakih ekipa prijavilo, sigurno tu ima budućnosti.

Odgovori 12 6

* Sva polja su obavezna

Električni motori uz MotoGP od 2019.

Električni motori uz MotoGP od 2019.

Električni motori uz MotoGP od 2019.

Dorna, vlasnik komercijalnih prava Moto GP objavila je da će italijanski proizvođač Enerđika biti dobavljač za novi klasu Svetskog šampionata u kojoj će se od 2019. godine takmičiti samo električni motori.
Loading...