Mark Thompson/Getty Images

Automoto

07.12.2018 | 15.48

Fizikela: Jedan Šumaherov gest neću zaboraviti nikada

Nekadašnji vozač Formule 1 Đankarlo Fizikela istakao je da bi voleo da porazgovara sa svojim prijateljem i kolegom Mihaelom Šumaherom i zagrli ga. Italijan se prisetio događaja s početka karijere i lepog gesta čuvenog Nemca.

Mihael Šumaher, Đankarlo Fizikela

Getty Images/Clive Mason

Prošlo je skoro pet godina od nesreće koja se čuvenom Šumaheru dogodila na skijanju i promenila mu život iz korena.

"Da se jedan čovek, koji je kao vozač toliko često reskirao svoj život, povredi na skijanju je neverovatna sudbina", istakao je Fizikela i dodao:

"Rado bih ga zagrlio i razgovarao sa njim. Rado bih mu ispričao da njegov sin Mik fantastično napreduje, da dobija trke i da jednog dana može da postane svetski šampion, kao i njegov otac".

Fizikela će zauvek pamtiti jedan događaj iz svoje prve sezone u Formuli 1. Na Velikoj Nagradi Nemačke 1997, dok je bio u vođstvu, pukla mu je guma, posle čega je Šumaher trijumfovao. Ono što je usledilo lep je gest čuvenog Nemca.

"Stajao sam na stazi i video Šumahera, stao je i ponudio da me poveze. To neću nikada zaboraviti. Bilo je to divno s njegove strane, nikada ga neću zaboraviti. To je za mene, kao početnika, bilo veoma značajno i emotivno. Šumaher je na pisti bio neverovatan protivnik, zaista je ispisao istoriju", prisetio je 45-godišnjak i podvukao da se nada da će se njegov kolega i prijatelj, sa kojim je često igrao fudbal, oporaviti.

"Iz dubine duše se nadam da će ponovo moći da vodi normalan život", zaključio je Fizikela.

Nekadašnji vozač Džordana, Benetona, Ferarija i Mercedesa zadobio je tešku povredu glave na skijanju u francuskom Meribelu. Proveo je šest meseci u komi, da bi potom bio prebačen na kućno lečenje u Švajcarsku.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Miodrag

Da da,sa ispisivanjem istorije je poceo još kao vrlo mlad...već tada je pokazao da nece birati sredstva da pobedi i da u tome onemoguci druge...od sedam titula sporne su mi najmanje tri,a onu koju je oduzeo Hilu namernim udaranjem posto je vec ispao sa staze pamtice se dok F1 postoji...a o onom kad ga Barikelo vise puta čeka pred linijom cilja da bi mu prepustio pobedu da ne govorimo...nerado i sa velikom gorčinom se sećam te istorije koju je on ispisao.

Odgovori 1 2

* Sva polja su obavezna

Marko: Fetel je moj favorit

Marko: Fetel je moj favorit

Marko: Fetel je moj favorit

Čelnik Red Bula Helmut Marko otkrio je u koga najviše veruje u ovoj sezoni, a prokomentarisao je i svog pulena Maksa Ferstapena.

Barikelo o Austriji 2002: Povraćao sam od muke i besa

Barikelo o Austriji 2002: Povraćao sam od muke i besa

Barikelo o Austriji 2002: Povraćao sam od muke i besa

Nekadašnji vozač Formule 1 Rubens Barikelo prisetio se jednog od najvećih skandala u Formuli 1, čiji je vinovnik bio, objasnio je kako se tada osećao i najavio je pisanje autobiografije.

Ferštapenov tata: Maksova pogrešna procena

Ferštapenov tata: Maksova pogrešna procena

Ferštapenov tata: Maksova pogrešna procena

Holandski vozač Maks Ferštapen na meti je kritika posle greške koja je na trci u Šangaju za posledicu imala kontakt sa Sebastijanom Fetelom. Obojica su ostala bez prilike za boljim rezultatom, a Maksov otac Jos je kazao da njegov sin mora bolje da iskontroliše temperament.

Ferštapen: Kriv sam; Fetel: Ranije sam ga očekivao

Ferštapen: Kriv sam; Fetel: Ranije sam ga očekivao

Ferštapen: Kriv sam; Fetel: Ranije sam ga očekivao

Vozač Read Bula Maks Ferštapen bio je vinovnik incidenta i u Šangaju, kada je posle agresivne vožnje napravio grešku koja je izazvala kontakt sa Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.
Loading...