Moto-Bike Moped Endurance Cupa

Automoto

06.05.2019 | 12.15 > 12:18

Moped Endurance Cup: Zrenjaninci dominirali na Adi Huji

Autor

Prvu trka Moto-Bike Moped Endurance Cupa održanu 04. maja 2019. godine u Beogradu, na stazi Ada Huja, ostaće zapamćena po izuzetno lošim vremenskim uslovima. Kiša je počela tokom kvalifikacija klase Serija i neprestano je padala sve do kraja trke.

Moped Endurance Cup

Live Production

  Nakon održanih slobodnih i kvalifikacionih treninga, usledila je prva trka u kojoj su svoje snage odmerili takmičari klasa Open i Open Varijator. Najbrži u obe klase bili su predstavnici ekipe Garage Team iz Zrenjanina. U klasi Open drugo mesto zauzela je ekipa iz Slovenije AMP Racing. O tome koliko su prve dve ekipe bile ujednačene najbolje govori najbrži krug trke – Garage Team vozio je 56.700, dok je AMP bio svega 0,097 sekundi sporiji. Treće mesto klase zauzela je ekipa Nina Racing Teama iz Zemuna, koja je nadmašila konkurentsku ekipu Taurunum Racing Teama i Moped Laboratoriju iz Pančeva, prošlogodišnju vicešampionsku ekipu.

U klasi Open Varijator, pobedu je uzela druga postava gore pomenutog Garage Teama iz Zrenjanina, ispred ekipe Stuned iz Kraljeva i Speed Racersa iz Zrenjanina. Četvrtu poziciju zauzela je ekipa Beko Racing Teama iz Beograda, dok je petu poziciju osvojila ekipa Cotton Superbike. Ovu klasu obeležili su problemi kod gotovo svih takmičara, prouzrokovanih kišom.

Moped Endurance Cup

Live Production

Trka klase Serija otpočela je prema planu u 00:00. Za trku se kvalifikovalo 15 ekipa, a pobedu nakon četiri puna sata provedenih na kiši osvojila je ekipa Garage Team iz Zrenjanina koja je celu trku provezla bez ikakvih većih problema. Ekipa Moto-Bike Nanotech Racing Team držala je drugo mesto bez problema, sve do 30 minuta pre kraja, kada im je voda napravila problem sa elektronikom na motoru, što ih je koštalo pozicije u trci. Drugu poziciju osvojila je ekipa iz Slovenije AMP Racing, dok su se nakon zamene elektronike treće pozicije dokopali predstavnici ekipe Moto-Bike Nanotech Racing Team. Unutar klase Serija, boduje se i klasa Gus u kojoj je pobedu zauzela ekipa MRT, ispred Nina Racing Teama i ekipe Dobanovci Racing Team 1.

Kao i svih godina do sad, unutar klase Serija boduju se Juniori, gde po pravilu prosek godina tri takmičara mora biti manji od 21 godine. Najbrži među najmlađima bila su braća Cucić iz ekipe MRT, ispred ekipe Dobanovci Racing Team 1 iz Dobanovaca i ekipe Jahači Magle koja je osvojila treću poziciju.

Druga trka vozi se već za dve nedelje, 18. maja u Banja Luci, na stazi Zalužani.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Druga trka Moto-Bike Moped Endurance Cupa u Jagodini

Autor

Druga trka Moto-Bike Moped Endurance Cupa u Jagodini

Druga trka Moto-Bike Moped Endurance Cupa u Jagodini

Ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnju sezonu Moto-Bike Moped Endurance Cupa pratiće problemi sa vodom.

Na Autokomercu odlučeni šampioni

Autor

Na Autokomercu odlučeni šampioni

Na Autokomercu odlučeni šampioni

Iako je planirana za Vršac, poslednja trka Ipone Moped Endurance Cupa vožena je na stazi Karting centra Autokomerc u Beogradu, gde su se u svim klasam odlučivali šampioni, što je dodatno podgrejalo atmosferu.

Mopedi 'zapalili' Adu Huju

Autor

Mopedi 'zapalili' Adu Huju

Mopedi 'zapalili' Adu Huju

Proteklog vikenda, u noći između subote i nedelje,na Adi Huji je održana treća zvanična trka Moped Endurance Kupa, moto discipline koja se od ove godine zvanično vozi u Srbiji.

Treća trka Moped Endurance Kupa u subotu na Adi Huji

Autor

Treća trka Moped Endurance Kupa u subotu na Adi Huji

Treća trka Moped Endurance Kupa u subotu na Adi Huji

Treća trka Moped Endurance Kupa – Memorijal Draženko Tintor biće održana na stazi Kart-moto centra Ada Huja u subotu. Planirano je da trka startuje u 23 časa i traje sve do tri časa posle ponoći, a treninzi su na programu već od 19 časova
Loading...