PR tim Dušana Borkovića

Automoto

09.06.2019 | 17.42 > 17:47

Borković razočaran: Ponašanje opasno za sve nas

Srpski automobilista Dušan Borković govorio je za medije nakon incidenta koji se odigrao na stazi SPA u TCR šampionatu i kritikovao ogranizatora zbog velike popustrljivosti prema nesportskom ponašanju.

Dušan borković

Dušan Borković PR tim

Dušan borković

Borkovića je na legendarnoj stazi Spa sa staze izbacio Klare, koji je potom trku završio na drugom mestu, iza pobednika Žulijena Briža iz Pežoa.

Jako sam razočaran. Savršeno sam startovao, bio fokusiran i odvezao sam i bolje nego što je Hjundai ovog vikenda mogao da pruži s obzirom da smo 110 kilograma teži od Pežoa. Kad sam video sigurnosni auto znao sam da će biti teško, s obzirom na veliku razliku u brzini, Pežoa naročito. Mogao bih do sutra da kritikujem organizatore što su nekim vozačima dozvoljene nedopustive stvari. Briše je sa trećeg mesta preleteo nas dvojicu, a Klare me je udario posle najdužeg pravca i sa skoro 250 kilometara na sat izbacio sa staze na mestu gde nije imao šanse da me obiđe. Da šampionat kažnjava takvu nesportsku vožnju, nikome ne bi palo na pamet da tako vozi“, izjavio je rezignirani Borković.

Imao sam sreću da sam izbegao totalni udes, da se nisam prevrnuo i da neko otpozadi nije naleteo na mene. Šampionat dozvoljava takva nesportska ponašanja, koja su opasna za sve nas. Da sam završio trku, uzeo bih dovoljno bodova za povratak u vrh šampionata, ali posle incidenta nisam siguran kakve šanse imam do kraja godine. Ja ću naravno dati sve od sebe na svakom preostalom trkačkom vikendu, a moj NIS Petrol Tim i ja ozbiljno razmišljamo o narednim koracima i gde ću ubuduće predstavljati Srbiju u automobilizmu“, zaključio je Borković.

Četvrti trkački vikend će se održati 13. I 14. jula na stazi Red Bull Ring u Austriji

Borković, vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Target Kompetišn, ovog vikenda je osvojio sedam bodova i u generalnom plasmanu ima 64 poena.

Komentari (9)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Auto

U zadnji 20g. jedini koji je nesto postigao u automobilizmu u evropi iz Srbije !!!

Odgovori 0 0

brm

Koji je ovaj link Kalimero. Prema svakome se nekad desi nepravda, pa tako i prema njemu, ali on konstantno kuka...uvek je on zakinut, isprovociran, uvek je neko drugi kriv. Poznat je kao izuzetno agresivan vozač, što ljudi vole da gledaju. Ali sa takvim stilom vožnje se češće ulazi u duele koji su u sivoj zoni dozvoljenoga. Mora da bude svestan toga.

Odgovori 2 0

Sergio46

Samo kuka,svi mu krivi,a kad on samara po stazi,to nije problem.Politici i na stazi,umesto da tera pun gas

Odgovori 2 4

* Sva polja su obavezna

TCR: Klare izbacio Borkovića, Briž izbio na vrh

TCR: Klare izbacio Borkovića, Briž izbio na vrh

TCR: Klare izbacio Borkovića, Briž izbio na vrh

U legendarnom Spa Frankošampu vožena je šesta trka TCR Evropa šampionata, u kojoj je trijumfovao iskusni vozač Pežoa Žulijen Briž.

Borkoviću novi bodovu na "Spa"

Autor

Borkoviću novi bodovu na "Spa"

Borkoviću novi bodovu na "Spa"

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 12. mesto na prvoj trci trećeg vikenda sezone u evropskoj seriji TCR voženoj na stazi „Spa Frankošam“ u Belgiji.

Borkoviću samo tri boda u Hokenhajmu

Borkoviću samo tri boda u Hokenhajmu

Borkoviću samo tri boda u Hokenhajmu

Dušan Borković (34) je ostao praznih šaka drugog dana drugog vikenda TCR Evropa šampionata u nemačkom Hokenhajmu.

TCR: Odličan start sezone za Borkovića

TCR: Odličan start sezone za Borkovića

TCR: Odličan start sezone za Borkovića

Srpski automobilista Dušan Borković zabeležio je odlične rezultate tokom prvog trkačkog vikenda TCR Evropa sezone. On je na obe trke tokom vikenda na Hungaroringu sakupio ukupno 51 bod.
Loading...