Bryn Lennon, Getty Images Sport

Biciklizam

19.07.2019 | 04.29 > 04:32

Samo je nestao - misteriozno povlačenje Denisa sa Tura

Misteriozna priča obeležila je 12. etapu Trke oko Francuske koja je pripala britanskom biciklisti Sajmonu Jejtsu.

Roan Denis

Daniel Kalisz/Getty Images

Roan Denis

Naime, 29-godišnji vozač ekipe Bahrein-Merida Roan Denis, svetski prvak iz 2018, 80 kilometara pre cilja povukao se iz nepoznatih razloga.

Članovi tima više od sat vremena nisu mogli da pronađu Denisa ili na neki način stupe u kontakt s njim, a kasnije je otkriveno da je bicikl Australijanca pronađen kod klupskog autobusa nedaleko od cilja 12. etape. Kako se ispostavilo, Denis je do cilja stigao u automobilu sa svojim menadžerom i predstavnicima za medije.

"Želim svim svojim kolegama najbolju u ostatku trke i želeo bih da se zahvaliti navijačima koji su me podržavali, kod kuće i na putu od Brisela. Nadam se da ću se ponovno takmičiti u ovoj velikoj trci u nadolazećim sezonama," rekao je Denis ne želeći da ulazi u detalje.

Rukovodstvo ekipe Bahrein-Merida odbilo je da komentariše iznenadnu situaciju, istakavši samo da je vozačeva fizička kondiciju odlična i da ne može da bude razlog odbijanja da nastavi takmičenje.

U francuskim medijima postojale su se informacije da se Denis pre odustajanja raspravljao s predstavnicima svog tima koji su ga pratili u automobilu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Težak pad Fruma - odustao od Tur de Fransa

Težak pad Fruma - odustao od Tur de Fransa

Težak pad Fruma - odustao od Tur de Fransa

Britanski biciklista Kris Frum neće učestvovati na najprestižnijoj svetskoj trci Tur de Fransu, koja počinje 6. jula u Briselu, prenosi AFP.

Noge pre i posle Tura...

Noge pre i posle Tura...

Noge pre i posle Tura...

Poljski biciklista Pavel Poljanski pred odlučujuće etape Tur de Fransa po Alpima na "Instagramu" je objavio fotografiju svojih nogu.

Tur: Aruu prva brdska etapa, Frum u "žutom"

Tur: Aruu prva brdska etapa, Frum u "žutom"

Tur: Aruu prva brdska etapa, Frum u "žutom"

Italijanski biciklista Fabio Aru iz tima Astane pobednik je prve brdske etape na Tur d Fransu od Vitesa do La Planš de Bel Fija dužine 160 kilometara. On je trijumfovao begom na usponu dva kilometra pre cilja.
Loading...