Milivojević za SK: Meč sa Gruzijom mora da se dobije!

Skener 23. mar 201721:25 > 21:27
Getty Images/Srđan Stevanović

Reprezentativac Srbije Luka Milivojević u razgovoru za Sport Klub rekao je da nacionalni tim mora da pobedi Gruziju jer je u trci za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji svaki bod bitan.

Kvalifikaciona utakmica igra se u petak od 18 časova u prestonici Gruzije, Tbilisiju.

„Gruzija je ekipa koja mora da se pobedi. Javnost u Srbiji nije toliko dobro upoznata sa kvalitetom njihovovog tima i mislim da ih je potcenila. Međutim, stručni štab i mi reprezentativci smo dobro upućeni. Pokazali su da su nezgodna ekipa u ovim kvalifikacijama.

Protiv Velsa i Austrije nisu imali sreće, a igrali su prilično dobro. Mi jednostavno moramo da pobedimo Gruziju.To je utakmica u kojoj nemamo pravo na kiks.

Naravno, nikada ne pravimo kalkulacije, pa da dopustimo sebi da se opustimo u nekom meču, ali smatram da nije toliko strašno ako se izgubi od nekih uslovno rečeno jačih ekipa“.

Getty Images/Srđan Stevanović

Milivojević je u zimskom prelaznom roku prešao iz Olimpijakosa u Kristal Palas. Velika je promena za igrača kada pređe iz grčkog u englesko prvenstvo.

„Zadovoljan sam svojim početkom u Premijer ligi. Počeli smo da beležimo dobre rezultate u borbi za opstanak u ligi, iako ima još dosta da se igra, svi su pozitivniji.

Jedini cilj ove sezone nam je da izborimo opstanak u ligi, što ćemo nadam se i uspeti. Ima još deset kola do kraja, što znači da je 30 bodova u opticaju, ali u klubu smo svi optimisti“.

Za Čelsi nastupa Lukin saigrač iz reprezentacije Srbije Nemanja Matić.

„Zanimljivo je da mi je Nemanja prvi pokazao London, koji je zaista prelep i preveliki grad. Izašao mi je u susret prijateljski kad god je trebalo. Malo smo počeli da pričamo o utakmici i da se zadirkujemo, ali smo više mislima usmereni na Gruziju“.

Getty Images/Christopher Lee

Kristal Palas u sledećem kolu ima težak zadatak, budući da gostuje Čelsiju na Stamford Bridžu.

„To će za nas biti izuzetno teška utakmica. Lično smatram da Čelsi ima najkvalitetniju ekipu u Engleskoj i da su već praktično osvojili prvenstvo. Međutim, mi svakako nećemo ići tamo s namerom da se predamo“.

Milivojević je nedavno dao izjavu za engleske medije u kojoj je upoređivao svoje nekadašnje klubove sa sadašnjim. Međutim, usled prevođenja srpski mediji su promenili kontekst njegovih reči.

„Englezi i Grci su tačno preneli šta sam rekao, a domaći mediji ne. Ja sam rekao da Kristal ima jak tim i da se takmiči u Grčkoj, da bi bio sigurno u top tri kluba, a isto sam rekao za Olimpijakos da bi u Premijer ligi mogao da bude među prvih sedam-osam jer je mnogo jače takmičenje, ali i pored toga oni imaju sjajnu ekipu i nisu tek tako dominantni u Grčkoj“, zaključio je razgovor Luka MIlivojević.