Blog ostalo 23.04.2017 | 05:38 > 05:39

Tivatska regata: Čuvajmo more, čuvajmo planetu!

Idealno vreme za jedrenje, velika borba, sjajno druženje i odlična organizacija obeležili su 11-tu Tivatsku regatu za Krstaše i Mikrotonere koja je održana u akvatorijumu Tivatskog i Kotorskog zaliva.

Tivatska regata

sport klub

Tivatska regata

Organizator je bio Jedriličarski klub Delfin iz Tivta. Slavila je posada jedrilice „Sinji galeb“ sa skiperom Ilijom Belanom, a treba naglasiti da je ostvaren najbolji rezultat u istoriji Tivatske regate. Regata se jedrila pod sloganom „Čuvajmo more“ u ime proslave Dana planete Zemlje, koji se u svetu obeleževa 22. aprila.

Vreme je poslužilo jedriličare i organizatore takmičenja. Sunčan dan, udari vetra su se u pojedinim delovima regatnog polja kretali i do 20 čvorova . Posle velike borbe sa talasima, suncem i vetrom, prva je do cilja u konkurenciji 20 posada, stigla jedrilica „Sinji galeb“ sa skiperom Ilijom Belanom.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je skiper Rian Pilepič i njegova posada na jedrilici “BLU26”. Treće mesto i bronzana medalja pripala je organizatoru Tivatske regate, posadi Jedriličarskog kluba Delfin, sa skiperom Roberom Farkašem. Posada Delfina je i najmlađa posada čiji članovi su državni prvak uklasi laser 4.7 Ilija Marković, državni prvak u klasi Optimist Nikola Golubović i Tatjana Kusovac, koja započela sezonu u klasi laser 4.7.

Treba napomenuti da je Ilija Marković u proteklih dvadeset dana u klasi Laser 4.7 osvojio zlatnu medalju na Europa Kupa, kao i zlatnu medalju na prestižnoj i izuzetno kvalitetnoj regati u Splitu, pod nazivom Split Olympic Sailing Week. Iliju ovog leta očekuje Svetsko prvensto za juniore u klasi Laser 4.7.

Regata je počela u 11 časova, a regatno polje je bilo naporno za jedriličare ali izuzetno atraktivno za one koji su pratili takmičenje: Start ispred Ponte Seljanovo, obilazak oko svetionika Tunja i ostrva Gospa od Milosti i ostrva Sveti Marko kroz prolaz Ralo, kroz tijesnac Verige, obilazak Peraških ostrva i povratak do cilja, Ponte Seljanovo.

Na kraju zaista divnog dana predsednik Jedriličarskog kluba Delfin Robert Farkaš, ujedno i predsednik Organizacionog odbora regate, zahvalio se na učešću i sjajnom i fer nadmetanju. Farkaš je još jednom podsetio prisutne da se pridržavaju kodeksa zaštite životne sredine koju propisuje Svetska jedriličarska organizacija, Wolrd Sailing i osnovna jedriličarska etika.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

MI: Srebra za Silađija i štafetu, Srbija na koti 14

MI: Srebra za Silađija i štafetu, Srbija na koti 14

Srbija nastavlja se žetvom medalja na Mediteranskim igrama u Taragoni. Trenutno je na koti 14 (7 zlatnih, 5 srebrnih, 2 bronzane).

MI: Arsovićeva i Stefanović osvojili zlata

MI: Arsovićeva i Stefanović osvojili zlata

Srbija nastavlja se žetvom medalja na Mediteranskim igrama u Taragoni. Trenutno je na koti 11. Nove medalje doneli su Andrea Arsović koja je osvojila zlato u streljaštvu, disciplina vazdušna puška 10 metara, a zlato je u istoj disciplini osvojio je MIlutin Stefanović.
Loading...