Bojan Dubljević za SK: Izginućemo ako treba!

Skener 23. jun 201718:12 > 18:19
Euroleague

Rođen je 24.oktobra 1991. godine u Nikšiću. Od malena se zaljubio u magičnu igru pod obručima i nije pogrešio, naprotiv. Pokazalo se da je ljubav obostrana.

U pitanju je Bojan Dubljević momak koji je nedavno proglašen za MVP igrača finalne serije plej-ofa u Španiji, gde je Valensija na pod bacila Real iz Madrida i stigla do prve titule u istoriji kluba. Čelnici kluba su reagovali munjevito. Odmah su ponudili Dubljeviću novi ugovor, Bojan je prihvatio da ostane u Valensiji do 2020. godine a zatim miran krenuo put Podgorice gde je zakazano okupljanje reprezentacije koju očekuje Evropsko prvenstvo. Crna Gora bi po mišljenju mnogih mogla da bude jedno od najprijatnijih iznenađena na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Dubljević je kao rođeni Nikšićanin karijeru počeo u Ibonu. Branio je boje Lovćena, Budućnosti a od 2012. godine je član Valensije. Postao je slobodno se to može reći jedna od ikona kluba, ljubimac navijača….Tokom proslave titule, u slavlju koje je trajalo nekoliko dana Dubljević je slobodno mogao da dobije nagradu i za MPV igrača kada je atmosfera u pitanju.

Još uvek pod utiscima slavlja koje verovatno nikada neće zaboraviti, Bojan je na molbu da obavimo razgovor za Sport Klub, zamolio da mu damo dan odmora, jer mora da obavi formalnosti oko potpisivanja ugovora, a zatim je počela priča sa najboljim igračem Valensije sa momkom koji će uz Nikolu Vučevića biti tandem centara od kojih će zazirati svi rivali na Evropskom šampionatu koje sledi. FIBA ima je u intervjuu sa Nikolom Vučević nazvala „tornjevima blizancima“.

„Potpisao sam novi ugovor sa Valensijom i jako sam srećan zbog toga. Meni je lepo u klubu, klub je zadovoljan mojim učinkom, navijači su sjajni. Nisam ni razmišljao kada je stigla ponuda da stavim paraf na novi trogodišnji ugovor“ počeo je priču za Sport Klub Bojan Dubljević i nastavio: „Možda će zvučati čudno ali je zaista istinito. Do titule u Španiji nas je doveo poraz od Unikahe u finalu Evrokupa. Posle poraza svi smo imali ogromnu želju i neviđeni motiv da se odužimo našim navijačima. Znali smo da imamo kvalitet i da imamo snage da stignemo do titule. Uspeli smo u tome i to pred našim navijačima. Sve je bilo kao san“

Bojan Dubljević je momak koji zna da se raduje, ume da slavi, a o igračkim kvalitetima je iluzorno trošiti reči. Pored toga svestan je da se od stare slave ne živi i da je spavanje na lovorima dozvoljeno ali kratko. Samim tim, odmah je počeo priču o predstojećem šampionatu Evrope.

„Jako se dobro poznajemo u državnom timu. U pitanju su sve sjajni momci i vrhunski profesionalci. Jako je važno da se dobro razumemo na terenu ali i van njega. Znamo šta je naš cilj, znamo za šta se borimo. Neću da se bavim prognozama niti da govorim o tome šta je naš cilj. Mi smo ekipa koja ide korak po korak, koja svaku utakmicu gleda kao finale. Ono što mogu da obećam navijačima i ljubiteljima košarke u Crnoj Gori je da ćemo izginuti na terenu i da ćemo se boriti do poslednjih atoma snage kako bi stigli do cilja“.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Češke,Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Španije.

„ Grupa je prilično jaka i ujednačena, isto važi i za samo prvenstvo. To nas čini još motivisanijim. Sve ekipe dolazi na Evropsko prvenstvo sa velikim ambicijama i svaka selekcija može svaku da pobedi. Nema unapred dobijenih mečeva. Mi ćemo upravo zbog toga svakom duelu prići kao da je finale. Borićemo se do poslednjih atoma snage, pa dokle stignemo. Prvo finale je već na startu protiv Španije. Iluzorno je trošiti reči o kvalitetu rivala“ rekao je Bojan Dubljević.

Podsećanja radi iz svake grupe, a ukupni ih ima četiri, četiri prvoplasirane selekcije idu u osminu finala i odmah počinje nokaut faza. Jeste fraza ali je tačna. U nokaut fazi je zaista sve moguće i favoriti ne postoje. U stvari postoje na papiru, ali nije lako tu ulogu opravdati na parketu. Videlo se to i na Evropskom šampionatu za dame. Ipak, na pitanje ko je po njegovom mišljenju favorit za pobedničko postolje, Dubljević je rekao:

„Sve selekcije su jake, poseduje kvalitet i potencijal da se dokopaju medalje. Biće ovo jedno od najkvalitetnijih i najujednačenijih Evropskih šampionata. Mnogo je reprezentacija koje mogu do medalje. Ipak ako insistirate, izdvojio bih dve kao favorite za pobedničko postolje, a to su Španija i Srbija.

Crna Gora na Evropsko prevenstvo kreće sa željom da osvoji medalju. Bojan Dubljević to nije rekao. On je rekao da će zajedno sa saigračima izginuti na terenu ako treba na putu ka cilju, ali je cilj ostao tajna. S druge strane, selektor Bogdan Tanjević je nedavno bio jasan:

„Ko ne veruje da može da osvoji medalju ne mora da dolazi na pripreme“

Bojan Dubljević je došao!