Jovičić za SK: Svesni smo svega i spremni za istoriju

Skener 7. dec 201710:32 > 10:39
FK Crvena zvezda

Crvenu zvezdu u četvrtak uveče očekuje jedan od najvažnijih mečeva novije istorije, a vezista crveno-belih Branko Jovičić za Sport Klub kaže da je baš ovaj tim Zvezde spreman da istoriju piše zlatnim slovima.

Nekadašnji evropski šampion u postbarijevskoj eri nije beležio tako zapažene rezultate u Evropi i ovo će mu biti prva prilika da i na proleće bude deo evroscene. Da bi do toga došao potrebna mu je pobeda nad nemačkim Kelnom, ili remi, ali u tom slučaju u drugom meču grupe H BATE ne sme slaviti u Londonu protiv Arsenala.

Ne kalkulišemo. Idemo na pobedu. Mislim da smo spremni. Svesni smo koliko je ovo važan meč, svesni smo da možemo da učinimo nešto što do sada drugima nije uspevalo. Pritisak postoji, ali na nama je da u meč uđemo što rasterećenije kako bismo došli do dobrog rezultata“, rekao je u razgovoru za Sport Klub vezista Zvezde Jovičić.

U pohodu na evropsko proleće klub iz Ljutice Bogdana će imati veliku podršku navijača. Karte za meč su rasprodate i očekuje se da bude blizu 55,000 ljudi.

Sve znamo. Nedeljama unazad se priča o ovom meču. Svesni smo koliko je interesovanje ljudi i da će nas dočekati pun stadion. Ipak, mi moramo da razmišljamo kao da je reč o svakoj drugoj utakmici i ne smemo da podlegnemo pritisku“.

Situacija u Kelnu je daleko od idelne. Nemci su u ponedeljak promenili trenera, navijači traže sednicu Upravnog odbora i smenu čelnika kluba, a u Beograd je doputovalo samo 16 igrača (od čega dva omladinaca).

Upoznati smo sa njihovim stanjem, ali nećemo da se zavaravamo. To su Nemci. Znamo kakav sistem oni imaju i koliko umeju da budu opasni. Na nama je da odgovorimo na pravi način“.

Borbeni vezista se posle višemesečne pauze zbog povrede vratio na teren, odigrao je finiš meča protiv Radnika (i postigao gol), a zatim i poluvreme protiv Bačke.

Reklo bi se, povratak je usledio u pravo vreme, pošto će moći da pomogne timu da dođe do velikog uspeha.

Spreman sam. Sigurno ću biti u konkurenciji za meč. Da li ću i koliko igrati to zavisi od trenera Milojevića. Čekam šansu i kad god da je dobijem učiniću sve da pomognem timu“, zaključio je Jovičić u razgovoru za Sport Klub.

Meč poslednjeg kola grupe faze LE između Crvene zvezde i Kelna na programu je od 21,05 na stadionu Rajko Mitić. Posle pet mečeva oba tima imaju po šest bodova i nalaze se na deobi druge pozicije. Arsenal je prvi sa 10, dok je BATE četvrti sa pet.