Milojević za SK: Bićemo još drčniji i borbeniji

fss.rs

Jedan od fudbalskih ljudi Srbije koji je obeležio 2017. godinu je svakako Vladan Milojević.

Kada je 5. juna 2017. godine postao trener Crvene zvezde malo ko je mogao da zamisli da će mu uspeti ono što 10 godina nije nikome – da izbori plasman u Ligu Evrope i ne samo to, već i proleće u Evropi.

Zbog svega navedenog Fudbalski savez Srbije je dodelio Milojeviću „Zlatnu loptu“, nagradu za najboljeg srpskog trenera u protekloj godini.

„Svako priznanje koje dobijete, pogotovo od Fudbalskog saveza Srbije, u konkurenciji izvanrednih srpskih trenera mora mnogo da znači. Ova nagrada može samo da služi kao podstrek za veće usavršavanje i napredak u mojoj karijeri. Nisam mogao da očekujem ovako uspešnu godinu. Međutim, ja sam neko ko ne razmišlja previše o budućnosti. Smatram da je najbitnije da je čovek vredan, da se trudi, a onda će i rezultati doći kao prirodan sled događaja. Prija mi ovo priznanje, ali najviše zbog mojih igrača, koji su najzaslužniji za uspeh“, rekao je Milojević za Sport Klub.

U klubu veličine Crvene zvezde rad pod pritiskom je nešto što se podrazumeva , iako nije uvek lako nositi se sa tim.

„Sa pritiskom se borimo tako što ne razmišljamo o njemu. Moji igrači znaju da moraju da se nose sa njim jer igraju u Zvezdi. U velikim klubovima se očekuje rezultat, tako je rad pod pritiskom normalna stvar. Upravo u tome se razlikuju mali i veliki klubovi. Jedini način da se izborite sa tim je da ste predani poslu, da vredno radite, da verujete u sebe… Ako tako postupite nećete imati nikakvih problema. Mislim da su moji igrači to shvatili. Zbog toga su navijači uz nas jer vide da ulažemo trud i daju nam dodatni vetar uleđa“, naglasio je Milojević.

FK Crvena zvezda

Crveno-beli su od juna odigrali mnogo utakmica, kako u kvalifikacijama pa zatim i u Ligi Evrope, tako i u Superligi Srbije, ali i Kupu. Milojević, ipak, ne bi mogao da izdvoji jedan meč koji smatra najtežim.

„Svaka naredna utakmica je najbitnija. Ne mogu da izdvojim nijednu jer da nije uspeha u prvom kolu kvalifikacija protiv Florijane, na kraju godine ne bi bilo ni Kelna. To je jedan čitav lanac, tako da ne mogu da izdvojim nijednu“, istakao je trener Crvene zvezde.

Naredni protivnik u Ligi Evrope Crvenoj zvezdi će biti CSKA.

„CSKA je težak rival, ali takav je svaki u nivou takmičenja u koji smo stigli. Međutim, mi se nikoga ne plašimo. Bićemo kao i do sada, drčni, borbeni, bez straha da se bilo kome suprostavimo, pa videćemo šta će biti. To je sport, a u sportu je sve moguće. Meč često znaju da prelome sitnice i da pobedu izbori ekipa koja je bolje koncentrisana. Često smo znali da budemo oštećeni na nekom meču ili da ne pobedimo iako smo zaslužili, ali kasnije nam se to vratilo na nekom drugom meču, tako da je sve moguće“, kaže Milojević.

FK Crvena zvezda

Posle plasmana u Ligu Evrope navijači postavljaju nove ambicije za Vladana Milojevića i njegove izabranike, na redu je Liga šampiona.

„To su stvari koje su daleko od nas. Prirodno je da navijači tako razmišljaju i da imaju takva očekivanja, ali ne i mi. Moramo da smo mislima samo u meču koji sledi i sa takvim stavom možda usledi i plasman u Ligu šampiona, što bi naravno sviželeli“, naglašava mladi stručnjak.

Očekuje se da u januarskom prelaznom roku bude odlazaka i dolazaka u klub iz Ljutice Bogdana.

„Prepustio sam odlaske i dolaske sportskom i generalnom direktoru Mitru Mrkeli i Zvezdanu Terziću. U prelaznom roku se stvari menjaju iz minuta u minut tako da niko ne zna šta može da desi. Njih dvojica mnogo rade oko transfera i jedno je sigurno, a to je da će dolasci biti uslovljeni odlascima“, rekao je Milojević

Trener Crvene zvezde ima jednostavne želje u 2018. godini, kako za sebe tako i za druge.

„Želeo bih svima isto što i sebi, zdravlja, sreće, ljubavi, mira, tolerancije…“, istakao je Milojević u intervjuu za Sport Klub.