CEV

Blog ostalo

11.09.2018 | 09.28

Svi putevi vode u Rim

Kocka je bačena. Povratka nema. Odbojkaši Srbije otputovali su u ponedeljak u Italiju, gde će se od srede takmičiti na Svetskom prvenstvu. No njihov put do Barija, nije onaj iz naslova. Iako je, naravno, vodio preko Rima.

Rim

Ivana Salapura

Rim

Sa početkom Svetskog prvenstva u nedelju, počeo je i put novinarske delegacije iz Srbije. Autobusom. Nije nikome teško palo što se dugo putovati, jer će se upoznati Italija, uzduž. Malo ko je verovao da će i popreko.

Neprimetno su promicali sati u noćnoj vožnji. Čekali su se s nestrpljenjem prvi zraci tog tuđeg sunca. Iako je umora bilo, sna nije.
Negde se usput saznalo da je vozač pogrešno skrenuo. Krenulo se ka Riminiju umesto Pizi. No, bila je to iskrena greška, ako se tako može i nazvati. Jer svi putevi i vode u Rim.

Po dolasku u Večni grad moglo se bilo kuda. Odluka je pala da se prvo poseti čuveni Foro Italiko, na kome je u nedelju i otvoreno Svetsko prvenstvo. Pod vedrim nebom i uz podršku sa tribina Italijani su sasvim nadigrali selekciju Japana.
Veliki baner na ulazu u komplek jasno je isticao da je Italija ponovo domaćin Svetskog prvenstva. Unutra, pak nagoveštaja nije bilo. Osim velikog krana koji je centralnom stadionu vraćao prvobitnu namenu, ne bi se reklo da se samo veče pre tu odigralo spektakularno otvaranje. I to odbojkaškog turnira.

Međutim, malo se razmišljalo o odbojci među svim tim „nedvoranskim“ terenima. Zdanje je velelepno, poput Olimpijskog stadiona. A skulpture oko teniskog terena Nikolo Pjetranđeli jasno stavljaju do znanja da ste u gradu u kome istorija kroz umetnost živi.
Tako je i u centru. Osećaj je da biste znali da ste u Rimu, ma gde da vas spuste. Poseban šarm imaju svi italijanski gradovi, ali još nijedan neće ostaviti utisak kao grad Romula i Rema. U njemu večito teče neka priča.

Potrudili smo se i da okom kamere zabeležimo makar deo njegove veličine. Međutim, iako svi putevi vode do Rima, oni elektronski, izgleda, ne vode iz njega. Internet u hotelu ne može da podnese svu tu „veličinu“, pa ništa od zabeleženog nije stiglo na odredište ni posle 10 sati puta. A mi smo morali dalje.

Bilo kako bilo, narednih dana moći ćete na Sport Klubu da vidite sve lepote i Rima i Barija, a i da uživate u igri preko mreže koja se ne zove tenis, iako je turnir počeo na teniskom kompleksu.

Dok ne nađemo put iz Rima,

Arrivederci

Komentari (6)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

maka

Lep pocetak!Samo nastavite tako!

Odgovori 2 0

Skuni

Veni,vidi,vici!

Odgovori 4 1

Ljubitelj

Sjajno!

Odgovori 6 1

* Sva polja su obavezna

Grbićev spisak: Podraščanin i Katić na posebnom režimu

Grbićev spisak: Podraščanin i Katić na posebnom režimu

Grbićev spisak: Podraščanin i Katić na posebnom režimu

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić saopštio je spisak od 16 igrača za predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Marko Podraščanin i Milan Katić radiće po posebnom programu, s obzirom na to da se oporavljaju od povreda.

Srbija se pobedom oprostila od ovogodišnje Lige nacija

Autor

Srbija se pobedom oprostila od ovogodišnje Lige nacija

Srbija se pobedom oprostila od ovogodišnje Lige nacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije oprostila se od ovogodišnje Lige nacija pobedom protiv Bugarske u tri seta.
Loading...