Ako ste propustili: SK paketić – sve na jednom mestu

Richard Rodriguez/Getty Images

Redakcija Sport Kluba potrudila se da vam začini novogodišnje i božićne praznike i po vašim reakcijama vidi se da smo vas prijatno obradovali.

U poslednje dve i po nedelje pored svih vesti mogli ste da pročitate oko 80 blogova i intervjua u okviru našeg SK paketića.

Ukoliko ste slučajno nešto propustili, sve tekstove možete da pronađete na ovom linku, a mi ćemo vam olakšati posao time podsećanjem na priče koje su krasile strane našeg sajta tokom praznika.

Uživajte!

Za početak, najavili smo turneju Četiri skakaonice, na kojoj je Rjoju Kobajaši postao tek treći skakač koji je slavio na sva četiri takmičenja u okviru nje.

Odmah potom, u centru pažnje našeg paketića našla se Bianka Buša, jedna od devojaka koje su obeležile prošlu godinu kada je sport u pitanju. Sa odbojkaškom reprezentacijom stigla je do trona sveta, a otkrila nam je da joj je tog trenutka svašta bilo u glavi.

Osvrnuli smo se i na povratak verovatno najvećeg i najraznovrsnijeg MMA talenat u istoriji sporta Džona Džonsa.

Poslednji vikend prošle godine označio je i kraj regularnog dela sezone u NFL, a jedan od komentatora Sport Kluba Mihailo Stefanović osvrnuo se na promenu pravila koja je i te kako uticala na samu igru poslednjih meseci.

Najavili smo i novu tenisku sezonu, uz poseban osvrt na rivalstvo između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Razgovarali smo i sa Aleksandrom Mitrovićem, bez sumnje srpskim fudbalerom koji je obeležio 2018. godinu.

Srdjan Stevanovic/Getty Images

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević pričao je za Sport Klub o rezultatima u poslednjih godinu i po dana, ulasku u istoriju ‘crveno-belih’, Ligi šampiona, ali i o budućim izazovima. O Crvenoj zvezdi smo pisali i u našem rezimeu fudbalske 2018. godine, ali i ostalim događajima koji su se našli u centru pažnje – između ostalog, Svetskom prvenstvu u Rusiji, nastavku dominacije Reala, ali strmoglavom padu ‘kraljevskog kluba’, Luki Modriću… Poseban tekst posvetili smo Salcburgu, klubu koji su ‘crveno-beli’ eliminisali u odlučujućem meču za plasman za Ligu šampiona.

Košarkaš Anadolu Efesa Vasilije Micić govorio je o svom igračkom sazrevanju i proširenim vidicima kod Šarunasa Jasikevičusa, zatim radu kod trenera Ergina Atamana i prvom razgovoru koji je imao sa njim, o naporu koji ulaže tokom leta, Marku Guduriću, klupskim ambicijama, reprezentaciji…

Za kraj 2018. godine je bio red i da se prisetimo titule koju su Vašington Kapitalsi vratili u prestonicu Sjedinjenih Država, kao i neverovatne odbojkaške godine, koju je obeležio trijumf srpskih odbojkašica na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović pričao nam je o prilagođavanju na ATP tur, radu sa Austrijancem Dominikom Timom, svojim ambicijama i još nekim temama. 

Kao što ste i navikli od nas, spremili smo vam kompilaciju najatraktivnijih, najbizarnijih i najsmešnijih video snimaka koje ste mogli da pratite na kanalima Sport Kluba tokom 2018. godine.

FIVB

Novu 2019. godinu otvorili smo razgovorom sa Predragom Drobnjakom, u kojem nismo mogli, a da se ne osvrnemo na „trojku iz auta“.

Potom smo vas upoznali sa Džanom Ondžuom, momkom na kojeg treba obratiti pažnju, a koji je sa 15 godina i 115 dana trijumfom na Velikoj nagradi Valensije postao najmlađi pobednik u istoriji Svetskog šampionata u motociklizmu.

Košarkaš FMP Železnika Dragan Apić otkrio nam je kako su sazrevanje uz Žarka Vučurevića, mlađe kategorije Vršca, saradnja i prijateljstvo sa Dejanom Davidovcem, Crvena zvezda, ali i “rvanje” sa Majklom Odžom uticali su na njegovo košarkaško sazrevanje. 

U skladu sa tim da se Premijer liga igra za praznike, posvetili smo joj poseban blog, ali sa akcentom na na njenu muzičku stranu.

Fudbaler Ajntrahta Mijat Gaćinović nije želeo da priča o reprezentaciji, ali je tema u razgovoru sa njim bilo na pretek

Nova sezona nije počela na najbolji način za Olgu Danilović, a njen trener Petar Popović otkrio nam je da veruje da ima potencijal da se probije među deset najboljih na svetu, kao i na koji način je Novak Đoković razmazio Srbiju.

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je za Sport Klub da veruje da je došao trenutak za pisanje istorije. Kada je istorija u pitanju, pisali smo i o verovatno najlošijoj godini što se tiče nemačkog fudbala, a takođe smo se sa Nikolom Bulatovićem prisetili vremena kada je Jugoslavija gospodarila svetom kada je košarka u pitanju.

Catherine Ivill, Getty Images Sport

Praznici su bili pravo vreme da se prisetimo finala Svetskih prvenstava, sa akcentom na ekipe koje su poražene u odlučujućim mečevima.

Razgovarali smo i sa Erin Perperoglu, ženom koja se našla na tronu u WNBA ligi, a sada živi u Beogradu, gde njen muž Stratos brani boje Crvene zvezde.

Posebnu priču zaslužio je i jedan jedini Roni O’Saliven, čovek koji je najviše uradio za popularizaciju snukera u svetu.

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić pričao nam je o letu koje mu je omogućilo izuzetno dobre igre ove sezone, o hladnokrvnosti u ključnim momentima, timskim ambicijama, saradnji sa Željkom Obradovićem, reprezentaciji Srbije…

Prvi Srbin koji je dobio tu čast da bude glavni trener u NBA ligi Igor Kokoškov govorio je za Sport Klub o poslu u Finiks Sansima, reprezentaciji Slovenije, ali i Nikoli Jokiću.

Srpska strelkinja Zorana Arunović prva je izborila normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a sa njom smo pričali o njenom putu, posebno o želji za osvajanjem olimpijske medalje.

Tokom ove sezone, mnogo se očekuje od Ivane Jorović, koja je godinu započela svojim novim najboljim rangom, a u intervjuu za Sport Klub ona je pričala o saradnji sa Jankom Tipsarevićem, o tome šta očekuje od svog trenera, o ulozi psihologa u njenoj karijeri…

David Ramos/Getty Images

Iako smo se u rezimeu sezone osvrnuli na uspone i padove Reala tokom 2018. godine, morali smo tome da posvetimo i posebnu temu.

Pisali smo i o Ingemaru Stenmarku, tačnije o pokušaju Lindzi Von da nadmaši njegov rekord po broju pobeda u Svetskom kupu, koji iz prikrajka jure i Marsel Hiršer i Mikaela Šifrin.

Srpski odbojkaš Srećko Lisinac stigao je do svetskog trona sa Trentom, a sa reprezentacijom je morao da se zadovolji četvrtim mestom i rekao nam je da klupski uspeh ne leči reprezentativne rane.

Mnogo u malom, tako bi mogao da se opiše Pako Alkaser, koji ove sezone blista u dresu Borusije iz Dortmunda koja drži čelnu poziciju u Bundesligi.

Nova godina je pravo vreme za osvrt na karijeru Fernanda Alonsa u Formuli 1, tačnije kako je više puta bio na pravim mestima u pogrešno vreme

Prošla godina označila je na neki način i kulminaciju rata između FIBA i Evrolige, pošto su počele sporne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini, a naše pitanje je: Kada ćemo konačno gledati košarku?

Proslavljeni srpski rukometaš Igor Butulija u intervjuu za Sport Klub je pričao o brojnim problemima u srpskom rukometu, sujeti, nepostojanju sistema, reprezentaciji Srbije, selektoru i nekadašnjem saigraču i najbližem saradniku u Zvezdi Nenadu Peruničiću, amaterizmu…

Patrick Smith/Getty Images

Pisali smo i o tome kako su Lebron Džejms, Čardžersi i Remsi vratili „šoutajm“ u Los Anđeles.

Upoznali smo vas i sa Jovanom Damnjanović, prvom srpskom fudbalerkom koja je osvojila Ligu šampiona i stala uz rame Nemanji Vidiću, Dejanu Stankoviću i Branislavu Ivanoviću. 

„Ljudi, ‘oćete da vam kažem šta je to fudbal?“ je izuzetno zanimljiv tekst o Lidsu i Marselu Bijelsi, u kojem će uživati svako ko ga pročita.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Zufer Avdijau intervjuu za Sport Klub pričao je o tome koliko mu je bilo teško da kao partizanovac obuče dres najvećeg rivala, ulasku u reprezentaciju, želji da mu supertalentovani sin Deni zaigra za Srbiju, skorašnjem susretu sa Majklom Džordanom…

Analizirali smo da li kvoterbek Kanzas Siti Čifsa Patrik Mahoms ima materijal da jednog dana postane najbolji igrač svih vremena, ili kako se popularno kaže GOAT?

Osvnuli smo se na prvi deo sezone u La Ligi, kao i uspesima koje su srpski bokseri ostvarili tokom 2018. godine, kao i povratku teškaša.

Posetili smo Karaburmu i sa Ninom Došenom Majkićem razgovarali o buđenju OFK Beograda

ABA, KK Budućnost Voli

Centar Crvene zvezde Majk Cirbes pričao nam je o svojoj ljubavi prema Srbiji, novoj i prošlim ekipama i najdražim utakmicama, treneru Milanu Tomiću, emocijama koje oseća u Pioniru…

Posle polusezone kakvu je imao, evidentno je da su Bajernu potrebne promene, a mi smo se pozabavili baš time

Sa selektorom bokserske reprezentacije Crne Gore Boškom Draškovićem razgovarali smo o tome koliko je teško ‘napraviti’ jednog boksera. Među crnogorskim borcima koji su obeležili 2018. godinu u Crnoj Gori definitivno su i braća Gušić, koja maštaju o Olimpijskim igrama, a posetili smo i karate klub Omladinac.

Mladi košarkaš Mega Bemaksa Nikola Mišković u novogodišnjem intervjuu govorio o svojoj ranoj ljubavi prema košarci i prema Alenu Ajversonu, prepričava upoznavanje sa Majklom Džordanom i objašnjava zašto mu se naročito dopadaju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. 

Pisali smo i o tome ko bi od mladih tenisera mogao da nasledi ‘veliku četvorku’.

Prošle subote nas je napustio jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena Dragoslav Šekularac. Prisetili smo se kakav je fudbaler bio.

Screenshot

Trener Sutjeske Nikola Rakojević otkrio nam je kako je Nikšićane doveo do trona u Crnoj Gori i daljim ambicijama.

Wonder woman – definitivno je pravi opis Tijane Bošković jer se takva kao ona rađa jednom u 100 godina. Rođen da bude šampion definitivno je i Uroš Kovačević, koji se sa Trentom, isto kao i Lisinac, popeo na krov sveta. 

Član sjajne generacije srpskih vaterpolista Dušan Mandić prisetio se u intervjuu za Sport Klub kako je bilo kada se prvi put pojavio na treningu reprezentacije, a pričali smo i još nekim temama.

Proveli smo oko sat vremena u razgovoru sa Igorom Rakočevićem i bilo je izuzetno teško naći pravi naslov za taj intervju. Osvrnuli smo se na kompletnu njegovu igračku karijeru, ali i funkciju koju obavlja sada. 

Pozabavili smo se i nacionalnim stadionom – da li je to san ili java vredna stotine miliona evra?

Sa nekadašnjim trenerom Crvene zvezde Dušanom Alimpijevićem pričali smo o vremenu provedenom u redovima ‘crveno-belih’, kao i izazovima kojih se prihvatio od odlaska sa Malog Kalemegdana.

Crnogorska rukometašica Marina Rajčić najavila je da smatra da njena reprezentacija može do medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Posetili smo i sakupljače trofeja – ragbiste Crvene zvezde.

ABA, Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaš Partizana Džok Lendejl nam je u novogodišnjem intervjuu otkrio kakav odnos saigrači i on imaju sa trenerom Andreom Trinkijerijem. Njegov saigrač Bondža Si je posebno pričao o svojim zakucavanjima.

Praznici su bili i pravo vreme za osvrt na partije srpskih košarkaša u NBA ligi, kao i za podsećanje na to koji klubovi su osim ‘velike četvorke’ uspeli da dođu do titule fudbalskog šampiona u bivšoj Jugoslaviji.

Jedna od najboljih srpskih košarkašica Jelena Milovanović Bruks najavila je Evropsko prvenstvo, koje će kasnije ove godine biti održano u Srbiji i Letoniji, a takođe i najavila da će se uskoro naći i u novoj ulozi.

Bivši trener Partizana Marko Nikolić u intervjuu za Sport Klub pričao je o razlozima odlaska iz Humske, dosadašnjim periodom koji je proveo u Videotonu, stanju u srpskom fudbalu i još nekim temama…

Koordinator mlađih selekcija košarkaškog kluba Partizan Žarko Vučurović otkrio nam je kako je ‘ukrao’ Nikolu Pekovića i zašto je ‘poklonio’ Nikolu Jokića.

Sa generalnim sekretarom Odbojkaškog saveza Crne Gore razgovarali smo o buđenju, procvatu i pozicioniranju crnogorske odbojke.

Matthew Stockman/Getty Images

Pisali smo i legendarnom Dijegu Maradoni, ali i tome da li je Lionel Mesi njegov legitimni naslednik.

Sa trenerom Čukaričkog Simom Krunićem pričali smo o tome koliko je zapravo teško biti fudbalski tener u Srbiji.

Jedan od najboljih srpskih džudista, ako ne i najbolji, Aleksandar Kukolj govorio je za Sport Klub o podizanju nivoa i šta je to donelo džudou na ovim prostorima.

„Košarka ne sme da bude ideja da se zaradi mnogo novca“, poruka je legendarnog Nikole Plećaša u našem novogodišnjem intervjuu.

U našem novogodišnjem paketiću rešili smo da vam otkrijemo i sve tajne kineskog fudbala.

Razgovarali smo i sa Zvezdanom Mitrovićem, selektorom košarkaške reprezentacije Crne Gore, a isto tako i predstavili projekat koji bi vaterpolistima te zemlje trebalo da donese medalju na narednim Olimpijskim igrama.

Getty Images/Alexis Boichard/Agence Zoom

Naši sagovornici su bili treneri koji su izabrali put kojim se ređe ide – Aleksandar Kesar, koji već godinama radi u Kini, i Goran Bošković, trenutno trener košarkašica Budućnosti i selektor reprezentacije Ukrajine.

Dočarali smo vam i priču o šampionu koji je rođen u pogrešno vreme – Henriku Kristofersenu, kao i Marijani Goranović, koja poručuje da je nebo granica za ljude koji imaju volju, srce, dušu.

Za kraj, analizirali smo da li u Srbiji imamo naslednike velikih trenera.

To bi bilo to za novogodišnji paketić što se tiče 2019. godine. Narednih meseci vas kako na televiziji, tako i sajtu Sport Kluba čeka mnogo ekskluzivnog sadržaja, a već od vikenda moći ćete da pratite avanture Saše Ozma na Australijan Openu. Nećemo da otkrivamo sve, ali ćete sigurno uživati.