Radonjić za SK: Bilo je teško, ali privikavam se…

Skener 17. apr 201913:17 > 13:26
Maddie Meyer, Getty Images

Fudbaler Olimpika iz Marselja Nemanja Radonjić u razgovoru za Sport Klub otkrio je da se polako prilagodio zahtevima svog kluba i zahtevne francuske lige, što se i vidi na terenu.

Ofanzivac je odlično igrao u proteklom kolu protiv Nima, a na toj utakmici je postigao i gol, koji je VAR poništio zbog ofsajda.

„Malo mi je teže bilo na početku da se priviknem i zbog jezika, a i liga je baš zahtevna, da ne kažem teška. Na početku sam sa trenerom i nekim saigračima pričao na italijanskom, a sad je već lakše kad sam savladao jezik. Od početka su me svi primili fenomenalno, pričali da mi je bitno da se kroz ovu sezonu uklopim u sistem, da se ne opterećujem i samo da radim. I evo, sad je već sve bolje. Ja sam stvarno prezadovoljan, a i oni su sa mnom. A tek će da bude kako treba!“, rekao je Radonjić na početku razgovora, a potom prokomentarisao utakmicu sa Nimom.

„To mi je već drugi poništeni gol ove sezone. I protiv Lila sam postigao gol, ali je eto zbog ofsajda poništen. Ne opterećujem se, sada sam se uklopio u tim, dobro smo počeli da igramo, sada je najbitnije da nastavimo tako, a golovi i asistencije će doći. U to ne sumnjam!“

Nemanjini saigrači u Marselju su Dimitri Paje i Mario Baloteli. Obojica vrhunski fudbaleri, specifičnog karaktera.

„To su stvarno baš dobri fudbaleri, pravi fudbalski majstori, i Paje i Baloteli, čiji dolazak nam je dosta značio. Dobri smo svi i privatno, naš klub funkcioniše kao porodica. Eto privatno se najviše družim sa upravo sa Balotelijem i Dujem Ćaleta-Carom“.

Radonjić već duže vreme nastupa za A tim reprezentacije Srbije, iako po uzrastu ima pravo da nastupa za mladu reprezentaciju, koja će u junu igrati na Evropskom prvenstvu. Nameće se pitanje hoće li krilo Olimpika učestvovati na tom takmičenju.

„Najveća je čast igrati za državni grb, cilj mi je da se izborim za mesto startera i da budem standardan, a svestan sam da ću do toga doći samo dobrim igrama u Marselju. Tako da…isto važi i za mladu reprezentaciju, ako dobijem poziv selektora za EP, a ljudi iz saveza se slože, sa zadovoljstvom ću nastupati!“

Fudbaler i sada svakodnevno prati dešavanja u svom nekadašnjem klubu, Crvenoj zvezdi, za koga je emotivno vezan od malih nogu.

„Što bi se reklo pratim svaki Zvezdin korak. Veliki sam navijač Crvene zvezde i non-stop sam na vezi sa bivšim saigračima, svaki dan, sa Vujadinom, Žuletom i Gobeljom pogotovo“, zaključio je Radonjić.