Miletić za SK: UTD spektakl, sa ostalima za drugi krug

Getty Image/Srdjan Stevanovic

Posle godinu dana pauze, Partizan ponovo čeka jesen na evropskoj sceni. Poput prethodna četiri puta, kad su bili deo grupne faze evro takmičenja, crno-beli će i sada igrati u Ligi Evrope.

Do mesta među ekipama u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, klub iz Humske stigao je kroz tri kvalifikacione runde.

Timu Sava Miloševića na putu ka grupama LE stajali su velški Kona Kej Nomadi, turska Malatija i norveški Molde, koji je savladan u plej-ofu.

Povezano

Partizan je u prvom meču u Humskoj slavio sa 2:1, da bi Norvežani od 72. minuta revanša imali rezultat koji ih vodi dalje (1:0).

U 80. minutu usledio je korner za srpski tim, Zoran Tošić je centrirao, a glavom loptu u mrežu zakucao Nemanja R. Miletić i crno-belima doneo evropsku jesen.

Mnogo mi znači taj gol! Nema dileme da je to najbitniji i najlepši pogodak u karijeri. Uvežbavali smo tu kombinaciju iz prekida dosta i isplatilo se kad je bilo najpotrebnije“, kaže Miletić u razgovoru za Sport Klub.

Žrebom je odlučeno da se srpski predstavnik nađe u grupi L sa Mančester Junajtedom, AZ Alkmarom i Astanom.

Moglo je i gore i bolje, ali zadovoljan sam. Mislim da imamo dobre šanse da prođemo grupu. Ako izuzmemo Mančester Junajted, koji je prvi favorit, preostale tri ekipe imaju podjednake šanse da prođu dalje„.

Utakmice sa engleskim velikanom imaće poseban značaj i za igrače i za navijače crno-belih. Rival takvog renomea ne sreće se svakodnevno.

Šta reći o Junajtedu? Neko te utakmice nikad ne doživi. Biće sprektakl, mečevi za pamćenje„.

Prvi duel sa Crvenim đavolima zakazan je za 24. oktobar u Beogradu, u okviru trećeg kola, a Partizan takmičenje startuje utakmicom sa AZ Alkmarom.

Pobeda bi mnogo značila i na polju samopouzdanja i zbog povećanja šansi za prolaz dalje. Daćemo sve od sebe da pobedimo Alkmar. Rezultat je nebitan, i 1:0 i 5:4 – svejedno. Samo da slavimo“.

Poput okršaja sa Moldeom, Miloševićev tim će i taj meč igrati bez podrške najvatrenijih navijača, usled kazne UEFA, ali daleko od toga da će stadion u Humskoj biti prazan.

Čuo sam da se očekuje 20 hiljada dece, tako da mislim da će atmosfera biti dobra“.

U prethodnom učešću u Ligi Evrope, crno-beli su uspeli da se plasiraju u nokaut fazu. Miletić je u tom poduhvatu bio jedan od ključnih igrača.

Naravno da mi mnogo znači to iskustvo, ali nisam samo ja u pitanju. Mislim da imamo dobar sklop iskusnih i mladih igrača i da možemo mnogo. Naravno, to treba pokazati na terenu“, zaključio je Nemanja R. Miletić za Sport Klub.

Partizan dočekuje AZ Alkmar u četvrtak od 21 sat. U istom terminu sastaju se Mančester Junajted i Astana.