Vanredni kviz 12: Ko je ovaj bokser?

George Wood/Getty Images

Kako bismo se zajedno razonodili, pred vama je “vanredni kviz“ za vanredno stanje – cilj je da se zajedno igramo, da se malo zabavimo i da skrenemo misli sa drugih stvari.

Nekoliko puta nedeljno u 11.00 pred vama će biti nova zagonetna ličnost i 10 koraka na osnovu kojih treba da je pogodite. Nemojte “guglati“, verujemo u vas, a dodatni 11. korak biće fotografija na Facebook stranici Sport kluba. Fotografija uz tekst vam odmah kazuje o kojem je sportu reč. Pogodićete i ranije, ali rešenje prethodnog kviza biće u tekstu o sledećem.

Rešenje prethodnog kviza jeste „Andrej Medvedev“. Sve kvizove pogledajte OVDE.

10. Karijeru je završio sa 41 pobedom i 8 poraza u profesionalnim mečevima.
9. U profesionalnom ringu debitovao je sa 15 godina zbog nezavidne finansijske situacije.
8. Zvali su ga “Tornado iz Tihuane” zbog stila borbe koji je počivao na velikom pritisku na protivnika.
7. U karijeri ima nekoliko velikih “skalpova”, uključujući Kermita Sintrona i Frenkija Rendola – prvog čoveka koji je pobedio Hulija Sesara Ćavesa.
6. Govorilo se da se, između ostalih, Flojd Mejveder prvi put povukao i zbog njega, pošto je u to vreme konkurencija u velter kategoriji bila izuzetna.
5. Protiv Manija Pakjaoa izdržao je svih 12 rundi, ali je poražen jednoglasnom odlukom.
4. Poznat je i po karakterističnim tetovažama na ramenima.
3. Od 2002. do 2009. držao je svetske titule u velter kategoriji u verzijama WBO, IBF i WBA (Super).
2. Mnogi ga smatraju najvećim prevarantom u istoriji boksa – posle meča sa Šejnom Mozlijem otkriveno je da je na bandaže stavljao materiju sličnu gipsu, koja je u kombinaciji sa znojem iz šaka činila njegove rukavice neuporedivo tvrđim i opasnijim. Meč sa Mozlijem je poništen, zagonetna ličnost je kažnjena, a njegova ranija impresivna pobeda protiv Migela Kota dovedena je u pitanje zbog tog skandala.
1. Zbog čitave sramote javnost mu je nadenula drugi nadimak – “Marga-cheat-o”.

Dodelite sebi broj bodova jednak koraku na kojem ste pogodili! Ako još niste, ne gledajte odmah komentare, malo razmislite i sačekajte fotografiju na Facebook stranici Sport kluba.