Grujić za SK: Ajntraht igra lep napadački fudbal

Skener 1. apr 20202:51 > 2:56
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Fudbaler Liverpula na pozajmici u Herti Marko Grujić za Sport Klub govorio je o tome kako provodi vreme u karantinu, Bundesligi, ali i interesovanju Ajntrahta.

„Imali smo u klubu sastanak na kome su nam rekli da ćemo do 13. aprila trenirati individualno, što obuhvata trčanje u parku i treninge kod kuće, a posle toga bi trebalo da se vratimo normalnim, grupnim treninzima“.

Grujić smatra da je sada pravi momenat da se posvetimo voljenim osobama, ali i radom na sebi.

„Treba iskoristiti ovo vreme da se posvetimo sebi i ljudima koji nam znače. Vreme možete iskoristiti za treninge, brigu o svom izgledu, da naučite nešto korisno, da pročitate nešto pametno. Ne treba traćiti ovo slobodno vreme, već ga iskoristiti pametno. Tako i ja pokušavam da se organizujem da uradim što više stvari, pročitam knjigu, pogledam neki zanimljiv film ili seriju…bitno je da mi nije dosadno i da na pametan način iskoristim vreme“.

Zbog epidemije izazvane koronavirusom fudbal se kao i u većini zemalja ne igra ni u Nemačkoj. 

„Ne znam kada će se nastaviti Bundesliga. Verujem da ljudi iz Fudbalskog saveza Nemačke predano rade i razmatraju najbolja moguća rešenja za nastavak. Nadam se da će se prvenstvo nastaviti što pre. Mi sa ushićenjem očekujemo njihovu odluku, koja će se znati u narednih par dana“.

Povezano

Nemački mediji su pre par objavili da Ajntraht na leto želi da dovede Grujića u svoje redove. Klub iz Frankfurta očigledno već duže vreme prati igre srpskog veziste pošto je prošlog leta bio zainteresovan za njega.

„Video sam da su mediji objavili tu vest. Prerano je u ovom trenutku bilo šta govoriti jer još nije završena ni sezona. Videćemo kakva će situacija biti sa Liverpulom. Ono što sada mogu da kažem je da je Ajntraht igrao jako lep fudbal proteklih par godina. Reč je o timu koji igra dosta atraktivan fudbal, uz to imao bih par igrača iz Srbije za saigrače, što bi mi eventualni odlazak i prilagođavanje olakšalo, ali videćemo šta će se desiti ovog leta“, zaključio je Grujić.