Vanredni kviz 46: Ko je ovaj košarkaš?

Skener 30. apr 202018:52 > 18:56
Ethan Miller Getty Images Sport

Kako bismo se zajedno razonodili, pred vama je “vanredni kviz“ za vanredno stanje – cilj je da se zajedno igramo, da se malo zabavimo i da skrenemo misli sa drugih stvari.

Nekoliko puta nedeljno u 11.00 pred vama će biti nova zagonetna ličnost i 10 koraka na osnovu kojih treba da je pogodite. Nemojte “guglati“, verujemo u vas, a dodatni 11. korak biće fotografija na Facebook stranici Sport kluba. Fotografija uz tekst vam odmah kazuje o kojem je sportu reč. Pogodićete i ranije, ali rešenje prethodnog kviza biće u tekstu o sledećem.

Rešenje prethodnog kviza jeste “Nikolaj Valujev“. Sve kvizove pogledajte OVDE.

10.Saigrač u timu osnovne škole u Čikagu bio mu je još jedan budući NBA igrač – Iman Šampert.
9.Na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine nastupao je za tim SAD, a kolege su mu u toj selekciji bili još Kvinsi Pondekster, Trevor Buker i bivši centar Crvene zvezde Dion Tompson.
8.U NBA je nastupao kao plejmejker, bek i nisko krilo, ali je dosta minuta proveo i na poziciji “četvorke” poslednjih godina.
7.Najbolja sezona karijere mu je 2013/2014. kada je imao 16,6 poena po meču u proseku.
6.Igrao je sa Džruom Holidejem, Demijanom Lilardom, Polom Džordžom i Vinsom Karterom.
5.Karijeru mu je preporodila situacija iz Boston Seltiksa, kada ga je, posle povreda Ražona Ronda i Markusa Smarta, na poziciju plejmejkera stavio Bred Stivens.
4.U ruki sezoni njegov tim je u prvoj rundi plej-ofa igrao protiv Majami Hita, za koji je igrao Lebron Džejms, a protivnici su ga hvalili zbog načina na koji je čuvao Dvejna Vejda.
3.Imao je fantastičnu karijeru na Ohajo Stejt univerzitetu, a Bakajsi su povukli njegov dres sa brojem 21.
2.Njegov ugovor, koji ističe na kraju tekuće sezone, smatra se jednim od najgorih u NBA – 2016. godine Blejzersi su mu za četiri godine ponudili ogromnih 70 miliona dolara, ali to ulaganje nikako nije opravdao.
1.Na draftu 2010. godine izabran je sa druge pozicije, posle Džona Vola, a predviđala mu se daleko bolja NBA karijera.

Dodelite sebi broj bodova jednak koraku na kojem ste pogodili! Ako još niste, ne gledajte odmah komentare, malo razmislite i sačekajte fotografiju na Facebook stranici Sport kluba.