Đurđević za SK: Moj drugi evrogol u tri kola Segunde

Skener 27. sep 20209:43 > 9:51
twiter/printscreen

Ako želite spektakularne golove i zagarntovano uživanje, obratite se na jednu adresu u Hihonu. Tamo ćete pronaći Uroša Đurđevića, i reći mu bravo posle sinoćnjeg, novog izuzetnog izdanja, začinjenog dvema majstorijama u pobedi nad Đironom 2:0.

 Idu tamo mnogi, ide i Sport Klub, čak je i prvi ispred vrata porodice Đurđević, dočekuju ga Uroš, Miljana, trogodišnja Andrea i četvoromesečni Tadej. Dobar dan…

Lep je ovaj dan“, kazuje domaćin Đurđević (Rad, Vitese, Palermo, Partizan, Olimpijakos, Hihon) za SK.

Još je bila lepša prethodna noć, upisali ste dva sjajna pogotka, prvi je zaslužio da ponese epitet najlepšeg u trećoj rundi španske Segunde, gde je Hinon sa stopostotnim učinkom na čelu kolone?

Evrogol. Šut desnom nogom sa udaljenosti veće od 20 metara, lopta se od prečke odbila u mrežu…

Dok ne pređete na drugi gol iz utakmice sa Đironom, podsetićemo vas na start sezone, na susret sa Logronjesom, na akciju iz 89. minuta, na pogodak u vašoj režiji, posle kojeg nije bilo ni najmanje dileme u izboru za naj gol?

Dobio sam loptu u prostor, zalomio čuvara, onda skinuo paučinu daljeg ugla. Super podsećanje“, dodao je Đurđević (ugovor sa Hihonom do leta 2023. godine).

Hoćete li da poredite?

Oba gola su lepa na svoj način, oba su mi veoma draga.

U prethodne dve godine igranja za Hihon, bilo je nekoliko sličnih, pamte se i makazice, ne zaboravlja da su oduševljeni radio reporteri u veličanju gubili glas, kao da ste pretplaćeni na golove koji ostaju urezani?

Igram za ekipu, igram da bih dao gol, a, kako ću ga dati…Bitno je da uđe, najbitnije da Hihon pobedi.

Ovog vikenda ste drugi put u ovoj sezoni doneli trijumf Hihonu, vraćamo se na gol za 2:0 protiv Đirone?

Iskosa, iz šesnaesterca, pored golmana, neko će reći: rutinski. Jeste, bilo je tako, rutinski.“

Hihon se zahuktao, cilj je elita?

Daće Bog da ovako potraje.

Navijači kažu da ste vi bog Hihona?

Da li preteruju? Verovatno. Mada, znam da sam njihov miljenik, da veruju u mene…Primećuje se na raznm mestima, ma, gde god se zateknem u gradu. Hihon živi za fudbal i povratak u Primeru.“

Ko može da stvori probleme Hihonu?

Dugačka je lista, na njoj su doskorašnji prvoligaši Espanjol, Leganes i Majorka, prete i Đirona, Saragosa, Las Palmas…Zamke su na svakom koraku, zasad ih izbegavamo, za šta je, umnogome, zaslužan i novi trener David Galjego, bivši učitelj fudbalera Espanjola, koji je sredio stvari u odbrani, ukomponovao zadnji red, naša mreža je netaknuta u 270 minuta. Ne kaže se tek tako da od odbrane sve počinje.

Kad ste, svojevremeno, stigli iz atinskog Olimpijakosa, u transferu vrednom 2,5 miliona evra, najvećem u istoriji kluba osnovanog 1905. godine, počeli ste da sarađujete sa trenerom Rubenom Barahom, nastavili sa Hoze Albertom, zatim je šefovanje preuzeo Miroslav Đukić?

„Ponoviću ono što sam ranije govorio, Baraha je veliko ime u Španiji, bila je privilegija s njim sarađivati, ispoljio je strpljivost u periodu moje adaptacije na ovdašnji fudbal, gol me nije hteo na prvih 15 mečeva, onda sam do kraja sezone nanizao 12, odlično sam sarađivao i sa Hoze Albertom, očekivao da redovno igram i pod Đukićevim vođstvom, umesto toga – klupa. Bilo, pa prošlo, život je sad. Dobro je sad. Odlično je sad!“

Dobili ste i novo društvo na terenu?

I izvan terena“, dodaje Đurđević.

Nikola Ćumić je pojačanje Hihona?

Obradovao sam se, naći ću mu se pri ruci dok se ne snađe, pardon, uvek ću biti uz njega.

Krug prijatelja se širi, sa kim ste na vezi?

Ponajviše sa kumomVukanom Savićevićem, prvotimcem turskog Samsuna, potom i sa Aleksandrom Čavrićem iz Slovana.

Imali ste juče nekakav dogovor sa Čavrićem?

Da, dogovorli smo se da obojica postignemo po dva gola“, nasmejao se Đurđević.

Čavrić dva u metu za ubedljivih 5:0 u sudaru sa Ružomberokom, vi za 2:0 u duelu sa Đironom?

Rekao sam već da smo se dogovorili, a mi kad se nešto dogovorimo…“, nastavlja Đurđević u istom stilu.
Crtate plan za predstojeće gostovanje Almeriji?

Valjda će biti uspešan, videćemo…

Protivnik u petom kolu – Ovijedo. Reč je o velikom derbiju pokrajine Asturija, Hihon jeste najveći, ali Ovijedo je njen glavni grad, deli ih 30 kilometara i različita klima, zimi se temperatura u Ovijedu ne spušta ispod 15 stepeni, dok u Ovijedu ide i do nule.

Ogroman rivalitet, i te kako je važno ko je fudbalski gazda u pokrajini, Hihon je spreman!“, zaključio je golgeter Hihona i Segunde u razgovoru za Sport Klub.

Iz zelenog, čistog grada u Španiji, gde su, s obzirom na česta vremenska kolebanja, i oprema za plažu i kišobrani toliko povezani da ih niko ne odvaja, gde fudbal predstavlja više od igre, gde na stadion redovno dolazi 19.000 navijača sa pretplatnim kartama!