Tadić za SK: Motivisani smo, a bićemo i hrabri!

Skener 11. nov 20209:20 > 9:25
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Srpski reprezentativac Dušan Tadić kaže za Sport Klub uoči utakmice Srbija - Škotska da mu prija pritisak, poručuje da se rival ne sme potceniti i ne sumnja u pobedu “Orlova” ukoliko ekipa bude bila na nivou utakmice sa Norveškom.

Dušan Tadić će u četvrtak 72. put igrati za Srbiju. Ako Kolarov ne bude spreman ekipu će predvoditi kao kapiten. I bez trake na ruci izrastao je u lidera ove generacije i jedan je od ključnih igrača.

Povezano

“Svaki nastup za reprezentaciju nosi poseban naboj, naročito kada su ovakvi dueli u pitanju gde jedan okršaj sve rešava. Kada ste profesionalac, pritisak je uvek prisutan i vremenom se naviknete na to i meni čak prija”, vrlo direktno odgovara Dušan Tadić u razgovoru za Sport Klub na pitanje da li oseća pritisak pred jedan od najvažnijih mečeva srpskog državnog tima u poslednjih nekoliko godina.

Poslednji od dva nastupa na evropskim prvenstvima Škotska je imala 1996. godine, a na veliko takmičenje čeka od svetskog kupa u Francuskoj 1998. godine. Izabranici Stiva Klarka su do finala doigravanja i susreta sa Srbijom stigli eliminisavši Izrael na penale.

Mi smo kao nacija skloni da nerealno sagledavamo stvari i idemo iz krajnosti u krajnost. Ako nismo eforični, onda smo previše negativni bez vere u sebe. Nikoga ne treba podceniti. Škotska reprezentacija ima kvalitet. Većina njihovih igrača nastupa u Engleskoj, igra zahtevne utakmice i spremni su za napor koji nosi ovakav meč. Verujem da smo bolji i da ćemo se plasirati na Prvenstvo Evrope”, samouveren je as Ajaksa koji je za amstedarski tim od početka sezone postigao osam golova, uz tri asistencije.

Srdjan Stevanovic/Getty Images

Orlovii su na nekoliko prethodnih mečeva pokazali dva lica, ali su igre protiv Turske i pre svega Norveške posledica pravog pristupa, talenta, mentalne snage. Upravo je nastup u Oslu model po kojem bi Srbija trebalo da igra u budućnosti.

#related-news_0

To je bio naš odličan nastup. Odigrali smo zrelo i skoro sve je izgledalo kako treba, ali svaka utakmica je priča za sebe. Svaka ekipa ima nešto svoje, tako i Škotska ima određeni kvalitet, ali ako budemo na nivou iz Osla, ne sumnjam u našu pobedu”, ističe Tadić i jasno poručuje kako će Srbija izgledati u četvrtak:

Veoma smo motivisani, a bićemo i hrabri. Uz to je potreban i određeno rizik jer samo tako možemo da očekivanog rezultata”, smatra 31-godišnji ofanzivni vezista iz Bačke Topole.

Dušan je bio deo tima selekcije Srbije koji je, prvo predvođen Slavoljubom Muslinom obezbedio plasman, a potom i nastupio na Mundijalu u Rusiji. Bio je i akter prethodne utakmice koja je donosila plasman na veliko takmičenje. Tada je trijumf nad Gruzijom odveo “Orlove” na svetsko prvenstvo.

Naboj koji osećamo je veliki vetar u leđa i bilo bi fantastično, za nas, ovu generaciju, navijače, zemlju da se posle svetskog plasiramo i na evropsko prvenstvo. Srbija ima potencijal da u kontinuitetu igra na velikim takmičenja i uradićemo sve što je do nas da izborimo nastup na završnom turniru”, zaključio je u razgovoru za Sport klub Dušan Tadić.

Utakmica Srbija – Škotska igra se u četvrtak od 20:45 na stadionu “Rajko Mitić”, uz direktan televizijski prenos na kanalu “Nova S”.