Milošević za SK: Bakari je Zvezdin problem!

Skener 26. nov 202012:11 > 12:14
FK Crvena zvezda

Može li Crvena zvezda večeras u Gentu do remija i obezbeđenog proleća u Ligi Evrope?

Karte su na stolu, Beograđani bez najvažnijeg aduta, bez Kataija, videćemo ko će da ga odmeni i razigra Ivanića, Falćinelija i društvo, u utakmici gde je, reklo bi se, belgijski sastav u koži favorita, mada su, doduše, i crveno-beli bili favorizovani u beogradskom susretu, a dogodilo se da protivnik ima posed lopte čak 70 odsto, tako da…Ovde ruka u vatru ne ide, sve je moguće, iako se Gent sasvim stabilizovao, iako je u poslednja tri kola Župile lige osvojio sedam bodova, iako je ovo njegov poslednji voz da stekne kakvu,takvu šansu da se održi u evropskom životu, iako…

U Gentu su zadovoljni kako se razvija situacija u novembru, ono što ranije nije ulazilo, sad ulazi, čak se previše i ne obraća pažnja na činjenicu da ima povređenih, bolesnih, tu su,u svako doba, spremni rezervisti da uskoče u najboljih 11 i obave posao. Pa ipak, iz moje perspektive gledano, izostanak Jaremčuka je priličan hendikep, kao što je i jasno da drugi Ukrajinac u redovima Genta, poduže odsutni Plastun nedostaje odbrani. Šta je, tu je, proteklog vikenda, na stadionu neugodne Šarlroe, sve je rešio supertalentovani Bakari, nije dobro za Zvezdu što je on u odličnoj formi, svakako su zapamtili Beograđani šta im je radio u prvom obračunu, koliko im je stvarao problema na boku. Nadam se da će sve učiniti da ga zadrže, onemoguće“, priželjkuje Cvijan Milošević, bivši istaknuti fudbaler tuzlanske Slobode i nekoliko belgijskih prvoligaša, stanovnik Liježa u razgovoru za Sport Klub.

Gent će da napadne od prvog minuta?

Kako je igrao u Beogradu, tako će igrati i na svom terenu. Visoko, napadački, maksimalno angažovano…Dakle, pokušaće, pardon, sve će uraditi da se nametne i stigne do celog plena, ali, ukoliko i ne ostvari ono što je zamislio, neće to biti kraj sveta. Za Gent je, pošto je već uzeo određen novac u Evropi, bitniji domaći šampionat, plasman među prve četiri ekipe, što je promena od ove sezone u odnosu na ranijih šest mesta u plej-ofu 1. Neverovatno, ali istinito, više se para dobije od TV prava i svega ostalog u plej-ofu Belgije, nego u Evropi. Razlika je dva, tri miliona evra. Nije beznačajno. U svakom slučaju, Evropa posluži kao izlog da se uoče mlade snage, a, ko se za njih zainteresuje, dobrodošao na pregovore o milionskim svotama“, objasnio je Milošević i dodao da večeras očekuje Gent u sastavu : Bolat – Olsen, Ngađui, Fortuna – Botaka, Dorš, Kums, Ođiđa, Mohamadi – Bezus – Bakari.

Utakmica počinje u 18,55.