NFL na SK: Ko će slaviti u derbiju istočne divizije?

Skener 26. nov 202014:05 > 14:08
Dilip Vishwanat, Getty Images Sport

Dan zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama je praznik koji okuplja porodicu i prijatelje u toplini doma uz tradicionalni obrok. Godinama NFL poštuje tradiciju i pruža običnom svetu jedinstven užitak da u toku ove praznične nedelje imaju dva dana gledanja američkog fudbala "od jutra do mraka".

Ove godina usled pandemije COVID virusa najbolji meč tripl hedera u četvrtak između Pitsburg Stilersa i Baltimor Rejvensa je otkazan zbog mera suzbijanja širenja virusa, tako da vas večeras na kanalima Sport Kluba očekuju samo dva meča.

Od 18:30 na kanalu Nova Sport možete pogledati duel Detroit Lajnsa (4-6) i Hjuston Teksansa (3-7). Deluje da su oba tima van domašaja ovogodišnjeg doigravanja u kome prvi put učestvuje sedam ekipa po konferenciji. Oba tima ulaze u ovaj meč sa gubitničkim skorom, Teksansi su već otpustili glavnog trenera Bila O’Brajana, a kruže priče da bi ista sudbina mogla da zadesi i Meta Patrišu ako ova sezona bide bila ispod 50% uspešnosti. Na Detroitu je veći pritisak, Staford igra sa povredom palca bacačke ruke, dok je Votson popravio utisak prošle nedelje protiv Petriotsa nakon debakla u Klivlendu prethodne.
Od 22:30 na SK1 čeka vas derbi istočne divizije NFC, tradicionalni duel Dalas Kaubojsa (3-7) i Tima iz Vašingtona (3-7). Ko odnese pobedu biće bar do nedelje na prvom mestu u diviziji, što vam samo govori o nedostatku kvaliteta timova sa istoka NFC. Za Dalas kvoterbek će opet biti Endi Dalton koji je predvodio Kaubojse do pobede u nedeljnom duelu protiv Minesote. Sa druge strane kvoterbek Vašingtona će ponovo biti Aleks Smit koji je pomogao svom timu da trijumfuje protiv Sinsinatija. Ulog je veliki, jer u ovpj diviziji i šest pobeda može da bude dovoljno na kraju za plej-of, a unutar divizije svaka pobeda je važna. Napad Dalasa je bolji od napada Vašingtona, ali tim iz predstonice ima bolju odbranu, tako da očekujemo neizvestan duel