Izvor: Getty Images
Branislav Jocić 21.03.2017 | 12:28

Travica za SK: Sin kao svaki drugi igrač, Nikola radnik

Njegov duboki, filozofski mir na klupi bio je zarazan. Mir je nešto što je i te kako bio potreban Iranu, koji je bio njegova prethodna stanica.

Ljubomir Travica.jpg

Izvor: worldofvolley.com

Ljubomir Travica.jpg

Ljubomir Travica je prošao gotovo ceo svet kao trener i igrač i gde god je bio, ostavio je dubok trag. Poslednji klub bila mu je iranska Urmija, a tamo je nedavno završeno prvenstvo. Njegov sin Dragan je bio tehničar italijanske reprezentacije koja je u Riju bila olimpijski vicešampion, bio je kratko zajedno sa njim u Iranu dok se nije vratio u Modenu.

Veoma ljubazno i brzo nam je odgovorio na nekoliko pitanja.

Opišite nam rad u Iranu, gde je pravi odbojkaški bum?
- Sigurno, poslije prvih kvalifikacija na Olimpijske igre, igraju Svetsku ligu svake godine i to sa dosta uspeha. Interes je porastao, iako na organizativnom planu treba još dosta da porade.

Kakav je osećaj trenirati sopstvenog sina?
- Trenirati sina je potpuno isto kao sa drugim igračima, osim što ponekad mozda i trazim nešto više od njega. Sve su to veliki profesionalci i vrhunski igrači, a najvažniji u bilo kakvom odnosu je obostrani respekt.

Ljubomir Travica 2

Izvor: worldofvolley.com

Ljubomir Travica 2

Poznati ste kao miran i odmeren stručnjak, pravi gospodin odbojke. Da li vam to laska?
- Hvala na ovoj informaciji, drago mi je da se tako misli i priča iako nisam znao te detalje.

Nikola Grbić radi sjajan posao sa reprezentacijom Srbije, konačno je osvojena i Svetska liga. Da li slede još bolji dani?
- Da, Nikola radi jako dobar posao, šteta da se nije otišlo na Olimpijske Igre u Rio, jer mislim da se i tamo moglo doći do neke od medalja. Sigurno da za ovu generaciju dolaze još bolji dani, što pokazuje i osvajanje Svjetske lige.

Da li ste, dok ste ga trenirali, znali da će on krenuti vašim stopama, da li je to moglo da se nasluti?
- Za bilo šta da se odlučio, mislim da bi bio uspješan, jer je veliki profesionalac. Temeljit i veliki radnik, sve što radi, radi sa velikom strašću i do kraja, a pokazivao je već ranije želju i nadarenost za trenerski poziv.

Ljubomir Travica 3

Izvor: Wieslav Kozel/Getty Images

Ljubomir Travica 3

Od svih zemalja koje ste videli, svih klubova i reprezentacija koje ste vodili, šta je najlepša uspomena?
- Uuuu kakvo pitanje, stvarno ima puno ljepih uspomena koje je jako teško izdvojiti jer se uglavnom sjećam ljepih i pozitivnih stvarni. Ali, sećam i onih koje su mogle da budu, ali nisu na ovom spisku. Posebno bole dve stvari sa reprezentacijom: Neosvajanje medalje na Olimpijskim Igrama u Atini 2004. i neigranje dva finala na Evropskim prevenstvima.

Šta najviše volite pored odbojke?
- Poslije odbojke, ODBOJKU, zajedničke trenutke sa cjelom porodicom kojih je jako jako malo jer je jako teško uklopiti sve obaveze i za 24 sata u danu uraditi sve ono što želite.

Šta bi Ljubomir Travica poručio svim klincima i klinkama koji tek počinju da se bave odbojkom ili sportom uopšte?
- Prije svega da se bave sportom, jer kroz sport će da nauče puno više nogo što se to moze vidjeti na prvi pogled. U sve to spada druženje, padovi, usponi, red, rad, disciplina, respekt, poštivanje sljedećeg i starijeg, sve što nam moze jako puno pomoći u našem životu, a većina ovih stvari može se doživeti i naučiti samo ako se bavite sportom.

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

golman65

veliki naklon velikom gospodinu,avangarda odbojke,cao veliki maestro.

Odgovori 5 0

Rolon

Svaka čast, čitate komentare i ispravljate ukazane greške. Nisam lovac na greške već samo ukazujem na njih da bismo zajedno ( mi čitaoci i vi novinari) napravili respektabilan i poštovan portal. Sa nadom da grešaka više neće biti, pozdrav iz Arilja od vernog gledaoca i čitaoca.

Odgovori 9 0

* Sva polja su obavezna

Srbija gosti Sloveniju pred EP

Autor

Srbija gosti Sloveniju pred EP

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće dve prijateljske utakmice protiv reprezentacije Slovenije, koju sa klupe predvodi Slobodan Kovač, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.

Grbić: Nikada nisam obećavao medalju

Grbić: Nikada nisam obećavao medalju

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da njegov tim ima kvalitet da se nosi sa najjačim reprezentacijama na svetu, ne krije da želi uspeh na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali ništa ne obećava.
Loading...