Bogdan za SK: Spreman sam, liderstvo se zaslužuje

Skener 25. avg 201812:18 > 12:21
fiba.basketball

Košarkaš Sakramenta i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je u intervjuu za Sport Klub da će Nemanja Bjelica doneti iskustvo u Kingse.

Bjelica je u glavni grad Kalifornije stigao iz Minesota Timbervulvsa i od naredne sezone će biti saigrač sa Bogdanom.

Bjelica dolazi iz dobre ekipe, ima iskustvo i biće mu mnogo lakše u Sakramentu. Kakvu će ulogu imati u timu zavisi od trenera. Prošle godine je taktika bila da svi imamo raspoređene minute, istu šansu. Ove godine će se podeliti uloge, biće ozbiljnije„, kazao je 26-godišnji Bogdanović za Sport Klub.

Bivši bek Partizana i Fenerbahčea u prvoj godini u NBA bio je jedan od najboljih u ekipi Dejva Jergera, pa se očekuje da u narednoj sezone preuzme ulogu lidera.

To je nadmetanje, boriš se za svoju ulogu. Borba za mesto ne može da bude loša, svako se bori za sebe. Bitno je da to ide postepeno. Ne možeš da dođeš i kažeš ‘ja sam lider’. Moraš da se dokazuješ kroz treninge, takmičenja… Nikada ništa ne može preko noći. Potrebno je vreme„.

Kingsi su godinama u donjem delu zapadne konferencije. Prošlu sezonu završili na 12. mestu sa 27 pobeda i 55 poraza. Visoki ciljevi nisu postavljeni ni pred sledeću, ali to ne znači da Bogdanović nema lične ambicije.

Lični cilj je 5 do 10 pobeda više. Pokušavamo da izgradimo hemiju, da budemo tim. Kad nekome ne ide da ima nekoga da ga digne. Prošle je to bilo teško, ali sada se već znamo„.

Jonathan Daniel, Getty Images

Konkurencija na Zapadu je godinama izuzetno jaka. Dolaskom Lebrona Džejmsa u Los Anđeles Lejkerse sve je otišlo na viši nivo.

Gde je Lebron tu je plej-of. On ima pritisak da mora da osvoja titule. Ako se to ne ostvari, onda se govori o lošoj sezoni. Došao je u ekipu koja je u sličnoj poziciji kao i mi. Mada, možda su bili malo bolji, sa više igrača koji su duže u ligi. Kad igraš sa Lebronom menja ti se uloga, svi igrači znaju šta je on, ko je on i žele da se adaptiraju„.

Sjajni bek posle duže vremena ima slobodno leto. To vreme koristi kako bi unapredio telo i spreman dočekao nadmetanja u najjačoj ligi sveta.

Otkako se završila sezona nastavio sam da treniram, kopkalo me da nešto ne propustim. Ovo leto ću se posvetiti telu. Prethodnih godina sam napredovao košarkaški, ali mi je telo patilo zbog svih tih odigranih utakmica. Mislim da je sada pravo vreme, ništa nisam propustio. Verujem da će mi ovo leto mnogo pomoći„.

Pre starta NBA, na programu su FIBA prozori. Na pitanje da li će biti na raspolaganju selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću, Bogdan odgovara:

Tu sam, spreman sam. Videćemo ko će se odazvati. Uželeo sam se takmičarske košarke„.

Kompletan intervju sa Bogdanom Bogdanovićem pogledajte na snimku ispod.