Asvel daje odgovore o Zvezdinom napretku

Skener 15. nov 201913:01 > 13:02
Euroleague Basketball via Getty Images

Crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović doveo je ekipu Asvela u Beograd u dobrom raspoloženju.

Prvi su na tabeli u prvenstvu Francuske bez ijednog poraza, dok su u Evroligi osmi sa čak četiri pobede. U prošlom kolu su na svom parketu savladali šampiona Evrope CSKA trojkom Džordana Tejlora u samom finišu. Može se reći da su domaćinska ekipa jer su u Astrobalu srušili Panatinaikos, Olimpijakos Baskoniju i CSKA, ali su u gostima doživeli ubedljive poraze od Bajerna, Žalgirisa i Valensije. 

Asvel je čak 19 puta bio šampion Francuske i aktuelni su prvak, ali su trenutno najpoznatiji po tome što je u većinskom vlasništvu Tonija Parkera. Legendi francuske košarke pre nekoliko dana povučen je dres u San Antoniju i to bi mogla da bude jedna od prednosti Crvene zvezde pošto je nekolicina igrača prisustvovala događaju u Teksasu. To će svakako otežati pripremu utakmice Mitroviću.

Povezano

Uoči početka sezone Asvel je angažovao Džordana Tejlora, Tonjea Džekirija, Adrijena Pejna, Rihardsa Lomažsa, Antoana Dioa i Edvina Džeksona. Ekipa je ojačana, ali pošto je prva sezona u Evroligi nisu bila velika ulaganja. Sve bi trebalo da bude podignuto na viši nivo u narednoj sezoni, kad će i fidbalski klub Lion imati značajniji finansijski doprinos. Iako sastav nije preterano zvučan niti širok, Asvel igra odličnu timsku košarku, a kao i kod svih ekipa Zvezdana Mitrovića, akcenat je na odbrani. Prošle sezone Partizan je igrao protiv francuskog sastava u Evrokupu i u Pioniru su gosti odigrali perfektnu utakmicu, dok je Partizan uzvratio u Vilerbanu.

Crvena zvezda dočekuje Asvel u dobrom trenutku. Ekipa je skoro dve nedelje provela u Beogradu uz samo dve odigrane utakmice, što je dalo vremena za treninge i napredak ekipe. Dueli sa Asvelom i Partizanom u nedelju od velikog su značaja za nastavak sezone, posebno kad je u pitanju sudbina trenera Andrije Gavrilovića.

Ukoliko dobije oba meča, realno je očekivati ga na klupi crveno-belih i u nastavku sezone. Filip Čović, Derik Braun i Dejan Davidovac su u trenažnom procesu i videćemo koliku će minutažu imati večeras, dok Stratos Perperoglu ima problema sa kolenom i pod velikim je znakom pitanja za predstojeći duel.

Utakmica između Crvene zvezde i Asvela igra se u Štark areni od 19 časova uz direktan prenos na Sport klubu 1.