Dragan Čiča

12.10.2015 | 13.02

Srbija bez EP: NIšta novo

Reprezentacija Srbije propustiće treće veliko takmičenje i peti put zaredom šampionat Evrope. Da orlova neće biti u Francuskoj postalo je jasno još sredinom kvalifikacionog ciklusa. Selekcija sa takvim potencijalom kakav ima Srbija, uz novi sistem takmičenja, morala je u konkurenciji Portugala, ...

Reprezentacija Srbije propustiće treće veliko takmičenje i peti put zaredom šampionat Evrope. Da orlova neće biti u Francuskoj postalo je jasno još sredinom kvalifikacionog ciklusa. Selekcija sa takvim potencijalom kakav ima Srbija, uz novi sistem takmičenja, morala je u konkurenciji Portugala, Danske,Albanije i Jermenije da obezbedi  plasman na završni turnir. Ali, umesto toga, za navijače Srbije usledilo je još jedno razočaranje.

Ko želi, lako će opravdati rezultatski neuspeh orlova. Remi na startu protiv slabašne Jermenije. Prekid utakmice sa Albanijom i nepravedna kazna koja je usledila. Promena selektora posle samo tri utakmice.

Poraz na domaćem terenu od Danske.  Sve to, samo je doprinelo da Srbija u grupi I završi na pretposlednjem mestu, a pravi razlozi posrtanja nacionalnog tima su ipak neki drugi.

Počevši od atmosfere oko reprezentacije i unutar tima, odnosu igrača prema igri, pa do stanja u Fudbalskom savezu Srbije gde ne postoji ni sistem ni plan.

Došli smo u situaciju da se pobeda protiv Albanije slavi poput Kosovskog boja i opet nepotrebno stvara euforija, iako je evidentno da su igrači Srbije kvalitetom daleko ispred kolega iz Albanske reprezentacije.

Politika je odavno u sportu, ali je u ovoj situciji bila prisutna preko svake mere. Toliko opijeni nacionalnim nabojom, čelnici saveza i države izneli su ideju o nacionalnom stadionu, koja uvek trenutku deluje kao utopija.

Oni koji se bave i rade u srpskom fudbalu, a odavno je trebalo da se povuku,  opet će  žaliti za propuštenom prilikom i govoriti da naredno takmičenje ne smemo da propustimo. I tako do sledećeg kvalifikacionog ciklusa.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Milenković za SK: Krasi nas timski duh

Milenković za SK: Krasi nas timski duh

Milenković za SK: Krasi nas timski duh

Srpski fudbaler Nikola Milenković rekao je za Sport Klub pred kvalifikacionu utakmicu sa Portugalom da on i saigrači veruju u sebe i da ja vrlo važno da ekipa pruži maksimum i predstavi ’Orlove’ u najboljem izdanju.

Spajić za SK: Imamo kvalitet za dobar rezultat

Spajić za SK: Imamo kvalitet za dobar rezultat

Spajić za SK: Imamo kvalitet za dobar rezultat

Reprezentativac Srbije Uroš Spajić istakao je u razgovoru za Sport Klub uoči kvalifikacione utakmice sa Portugalom da veruje u dobar rezultat ‘Orlova’ i da će on i saigrači nastupiti izuzetno motivisani.
Loading...