La Liga: Barsa na San Mamesu, Real gost Đirone

Skener 27. okt 201719:52 > 20:03
Dennis Doyle/Getty Images

Najnovije 10. kolo La lige počinje utakmicom u Vitoriji između Alavesa i Valensije, koja se igra od 13 sati. Aktuelni šampion prvi put u istoriji u Đironi, dok se Barsa suočava sa novim teškim gostovanjem.

Getty Images/Denis Doyle

Sa tek jednom pobedom i osam poraza Alaves je pretposlednji, a sada im u goste stiže neporažena Valensija, najbliži pratilac vodeće Barselone i drugi najefikasniji tim lige. Tim sa Mestalje je u seriji od pet uzastopnih pobeda, što im je najduži niz još od početka 2011. godine. Marselinjo u timu ima mlade igrače koji su puni samopouzdanja, Guedeša, Solera, Rodriga, efikasnog Zazu i ukoliko zadrže ovakvu formu, zaista bi mogli da igraju značajnu ulogu u borbi za visok plasman ove sezone. Oba tima su tokom nedelje ostvarile pobede u Kupu Kralja. Utakmicu prenosimo na SK4.

Getty Images/Laurence Griffiths

Od 16 i 15 Sevilja dočekuje Leganjes. Ako izuzmemo trijumf u Kupu protiv trećeligaša Kartahene, Andalužani su vezali dva poraza i pobeda im je očajnički potrebna da bi vratili samopouzdanje i mir u kuću. Iako deluje, Leganjes nije idealan protivnimk u ovom trenutku jer su bez poraza već pet utakmica, a takođe su pobedili u prvom Kup meču. Leganjes je prošle sezone osvojio bod na Sančes Pichuanu, a da li opet mogu do iznenađenja gledajte na SK3.

Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

U jednom od derbija kola Atletiko Madrid ugostiće Viljareal. Atletiko je neubedljiv ove sezone. Prethodnog vikenda izvukli su se protiv Selte, a iako su bez poraza od starta sezone ostvarili su već četiri remija. Pritom, Jorgandžije nisu slavile ni protiv Elćea u Kupu u sredu. Promenom trenera Viljareal je počeo da beleži dobre rezultate. Vezali su tri pobede i eventualnim trijumfom na Vanda Metropolitano stadionu izjednačili bi se sa Madridjanima po broju bodova. Žuta podmornica nije izgubila na poslednja tri gostovanja u Madridu, pritom ne primivši gol, a da li će tradicija biti nastavljena gledajte od 18 i 30 na SK2.

Alex Caparros, Getty Images

Od 20 i 45 vodeća Barselona gostuje Atletik Bilbaoa. Baski su nekonstantni ove sezone, imaju samo jedan trijumf u poslednjih šest kola, ali poznato je da su Igrači Atletika uvek posebno motivisani kada na San Mames stiže i jedan od dva najveća španska kluba. Barselona sigurno drži lidersku poziciju, a posle gostovanja Atletiku u Madridu, za Katalonce će ovo biti najveći ispit od početka sezone. Ako izuzmemo Kup, Barsa je dobila poslednja tri prvenstvana okršaja u Bilbaou, a sada u Baskiju stižu sa Ernestom Valveredeom na klupi, trenerom koji u dva navrata uspešno vodio Lavove. Utakmicu pratite na SK3.

Denis Doyle, Getty Images

U nedelju prvi će na teren igrači Đirone i Reala iz Madrida. Domaćin je u prethodnom kolu pobedio posle šest kola i pobegao iz zone ispadanja. Kraljevski klub konačno pronašao formu i vezao četiri pobede. Prvi ligaški susret dva kluba gledajte od 16 i 15 na SK3.

Od 18 i 30 uz prenos na istom kanalu igraju Eibar – Levante. Domaćin je osvojio samo jedan bod u na poslednjih pet kola, dok Levante nema trijumf četiri runde.

Malaga će prvu pobedu u sezoni tražiti protiv Selte. Meč na La Rosaledi igra se od 20 i 45, a prenos je na SKHD kanalu.

U ponedeljak se igraju poslednje dve utakmice 10.kola. Obe počinju od 21 sat, a sastaju se Espanjol – Betis i Las Palmas – Deportivo.