Aleksić za SK: Biti fudbaler u Turskoj je privilegija

Skener 6. avg 20188:08 > 8:14
Alexander Hassenstein Getty Images Sport

Danijel Aleksić ima tek dvadeset sedam godina, a iza sebe priču po kojoj bi mogao da se snimi filmski klasik. Svojevremeno smatran za jednog od najtalentovanijih srpskih igrača, za prvi tim Vojvodine debitovao je sa šesnaest godina i pet dana.

Tokom 2008. godine nastupio je za četiri različite starosne selekcije Srbije , od kadetske, preko omladinske, mlade i na kraju je debitovao i za „A“ reprezentaciju, što nijednom drugom fudbaleru u istoriji na ovim prostorima nije uspelo.

Pratili su ga skauti brojnih klubova. Nakon što je sa tek navršenih devetnaest godina napustio Novi Sad I Vojvodinu gde se fudbalski afirmisao, igrao je u šest različitih zemalja. Sredinu je promenio I ovog leta. Nakon tri uspešne godine u Sent Galenu, prešao je u Malatiju, ambiciozni turski klub.

Došao sam u dobar i zdrav klub koji želi da se stabilizuje u ligi, da ne razmišlja o opstanku uopšte i čak da napravi korak napred ka prvih osam, što u ovako kvalitetnoj ligi nije mala stvar„, kaže na početku razgovora za Sport klub Danijel Aleksić i nastavlja da prenosi utiske:

Osećam se lepo gde god da odem, zbog ljudi koji obožavaju fudbal i koji se trude da vam uvek budu na usluzi, za sve što treba i biti fudbaler u Turskoj je privilegija. Turci su gostoljubivi i pravi domaćini i to je za sada moj najjači utisak o zemlji”.

Prelazak iz švajcarskog u tursko prvenstvo svakako predstavlja korak napred:

Trebala mi je promena posle tri i po godine i srećan sam što sam baš ovde došao. Trener je želeo prvog da me dovede i to je vrlo važna stvar za svakog igrača i nadam se da ću uspeti da opravdam to njegovo poverenje. Liga je ozbiljna sa vrhunskim igračima u svakom klubu i posle pet vodećih evropskih liga, Turska je sigurno je odmah iza i jedva čekam da počne prvenstvo pa da se izmerim gde sam i šta sam“.

Samopouzdanje mu ne nedostaje, kao ni motiv, a predsezona mu daje osnova da očekuje velike stvari:

Pripreme su prošle dobro, zadovoljan sam najviše jer sam odradio sve, nijedan trening nisam propustio zbog neke povrede ili nekog drugog razloga i to mi je bio cilj da bi spreman ušao u sezonu. Postigao sam i dva goal na pripremnim utakmicama, igrao dobro i utisak mi je da sam se izborio za mesto u timu i nadam se da će tako biti i kad sezona počne“.

Jednom prilikom je izjavio da je njegova priča čudna I komplikovana i da je naučio lekciju, ali nikada nije prestao da veruje u sebe.

Iskreno, imam velike ambicije, želim da se dokažem u ovoj ligi, da ispoštujem trenera koji je želeo da me dovede, ljude u klubu, navijače a i samog sebe jer verujem oduvek da imam kvalitet za dobar fudbal. U najboljim sam godinama, samo zdravlje da me posluži i čvrsto verujem da će sve biti kako treba„, zaključio je Danijel Aleksić.

Malatija sezonu počinje utakmicom u gostima kod Geztepa, a već u drugom kolu imaćemo priliku da Aleksića vidimo na delu u direktnom prenosu na Sport klubu, kada njegova ekipa bude domaćin Fenerbahčeu.

Danijel je jedan od šestorice srpskih internacionalaca koji ove sezone igraju u Turskoj. Već ste imali prilike da čitate razgovor sa Milošem Jojićem, a do kraja sedmice vas očekuje intervju sa Markom Jevtovićem, kao i najava sezone.